№1013 від 30.04.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Для нормальної роботи серцево-судинної системи щодня потрібне велике різноманіття вітамінів і мінералів, що не завжди забезпечується раціоном харчування сучасної людини. Штучно синтезовані вітамінно-мінеральні комплекси при цьому – не найкращий вихід.
Мед
Мед – традиційний компонент безлічі народних рецептів за наявності патологій серцево-судинної системи. Користь меду для серця і судин підтверджена науковими дослідженнями і цінується традиційною медициною. А ось про користь перги і вогнівки відомо не всім.
Перга
Перга – перероблений бджолами квітковий пилок. Головна корисна властивість перги – це здатність наповнювати серцевий м’яз калієм. Перга містить і другий дуже важливий для роботи серця компонент – магній: він стабілізує ритм серця і артеріальний тиск, усуває спазми серцевого м’яза та судин, запобігає появі аритмії. Перга також дуже багата на цінні вітаміни: C, P, A, E, D, K, групи B. Для збереження усіх цінних властивостей пергу стабілізують медом.
Личинки бджолиної вогнівки
Личинки бджолиної вогнівки – один з найцінніших продуктів бджільництва. Вони містять унікальний травний фермент – церазу, що не має синтезованих аналогів. Наявність цього ферменту і збалансований біохімічний склад наділяє засоби з личинок вогнівки потужною здатністю розсмоктувати тромби і бляшки у судинах та регенерувати рубцеві тканини після інфаркту. Засоби на їх основі чинять позитивний вплив на обмін речовин, перешкоджають утворенню згустків крові, нормалізують артеріальний тиск і рівень холестерину, запобігають відкладення жирів у печінці і стінках кровоносних судин. Також вони надають антиоксидантну і зміцнюючу дію, покращують мікроциркуляцію, знижують тромбоутворення і гальмують розвиток атеросклерозу.
30.04.2021 |
Рівне-Ракурс №10 від 30.04.2021p. На головну сторінку |