![]() |
№1013 від 30.04.2021p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Включення цих дуже корисних для здоров’я продуктів у ваш раціон допоможе вам задовольнити ваші потреби в харчуванні, а також знизить ризик діабету і його ускладнень і хвороб серця.
Цей список харчових продуктів був обраний за їх низьким глікемічним індексом і наявності вітамінів і мінералів. Особливо таких як: калій, магній, вітаміни A, C, D і клітковина.
Цитрусові
Ці типи продуктів містять велику кількість розчинної клітковини, яка допомагає регулювати рівень глюкози в крові і кров’яний тиск.
Темно-зелені овочі
Шпинат, броколі і брюссельська капуста. На додаток до дуже низької калорійності, вони допомагають наситити кров необхідним залізом.
Волоський горіх
Вони хороші для контролю рівня глюкози і ліпідів в крові. Вживання 3-5 горіхів на день замість вуглеводів допомагає контролювати рівень глюкози в крові, не впливаючи на вашу вагу.
Науково доведено, що включення волоських горіхів в щоденний раціон допомагає контролювати рівень глюкози і ліпідів в крові.
Чорниця
Вона багата фітонутрієнтами, речовинами, які допомагають клітинам не страждати мутаціями, які можуть привести до ракових клітин. А також знижують рівень холестерину.
Помідор
Вони є відмінним джерелом вітамінів С і А. Обидва вітаміни корисні для шкіри, якщо у вас діабет, то особливо важливо включити їх в щоденний раціон. Оскільки вони швидко загоюють ваші рани і допомагають сформувати рубцеву тканину.
Квасоля
Незалежно від сорту – чорна, червона, біла або плямиста – вони багаті на клітковину, білок, магній, а також калій. Пів склянки квасолі містить кількість білка, еквівалентну 50 грамам м’яса без насичених жирів, які може мати м’ясо.
Авокадо
Багатий, вершковий і повний корисних мононенасичених жирів, авокадо уповільнює травлення. В результаті допомагає запобігти раптове підвищення рівня глюкози в крові після їжі. Дієта, багата хорошими жирами, може допомогти і повернутися до відновлення резистентності до інсуліну. В результаті в довгостроковій перспективі призводить до більш постійного рівня глюкози в крові.
Бобові
Плануючи меню тижня, подумайте про приготування бобових, принаймні, 2 рази на тиждень. Розчинна клітковина у всіх видах бобових (від нуту до сочевиці) нормалізує рівень цукру в крові.
Яблуко
Яблука з низьким вмістом калорій і високим вмістом клітковини (4 г) очистять організм і позбавлять від запорів. А також борються з поганим холестерином і пригнічують високі і низькі рівні глюкози в крові.
30.04.2021 |
Рівне-Ракурс №1013 від 30.04.2021p. На головну сторінку |