№1015 від 13.05.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Тісто: 500 г борошна пшеничного; 250 мл молока теплого; 65 мл води; 15 г дріжджів свіжих; 20 г цукру; 40 мл олії; 9 г солі. Рисова намазка: 100 г борошна рисового; 1 ч.л. сухих дріжджів; 150 мл води теплої; 10 г цукру; 1 ст.л. олії; 1/4 ч.л. солі.
У глибокій мисці змішати просіяне борошно, сіль, опару, олію і замісити гладке тісто. Залишаємо в теплому місці на 1,5-2 години, тісто має подвоїтися в об’ємі. Далі акуратно розділити його на 10-12 рівних частин. Кожну частину скачати в кулю, укласти на деко застелене пергаментом, накрити плівкою і залишити на розстойку.
Через пів години після того як сформували булочки потрібно приготувати рисову намазку для покриття булочок, яке при випічці потріскається і красиво зарум’яниться. Всі інгредієнти для намазування змішати вінчиком, за консистенцією маса буде схожа на сметану.
Булочки покрити товстим шаром намазки з усіх боків.
Випікати при 200 оС близько 25-30 хв до підрум’янювання.
13.05.2021 |
Рівне-Ракурс №10 від 13.05.2021p. На головну сторінку |