№1015 від 13.05.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Згідно з новим дослідженням вчених з Університету Бірмінгема (Великобританія) часте вживання флаванолів – молекул, що зустрічаються в какао, а також в деяких фруктах і овочах, може захистити людей від викликаних психічним стресом серцево-судинних захворювань, таких як інсульт, інфаркт і тромбоз.
Результати дослідження показали, що кровоносні судини могли краще функціонувати під час психічного стресу, коли люди вживали какао-напій, що містить високий рівень флаванолів. Також фахівці виявили, що флаваноли покращують кровотік під час стресу.
«Ми виявили, що вживання багатого флаванолом какао може зменшити порушення ендотеліальної функції після психічного стресу, а також поліпшити кровотік під час стресу. Флаваноли часто зустрічаються не тільки в какао, але і в багатьох фруктах і овочах. Використовуючи переваги цих сполук для серця і судин, ми можемо запропонувати людям більш точні рекомендації про те, як харчуватися під час стресових періодів свого життя», – каже доктор Катаріна Рендейро, провідний автор дослідження.
13.05.2021 |
Рівне-Ракурс №10 від 13.05.2021p. На головну сторінку |