№1015 від 13.05.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Навіть людям, які не мають протипоказань, цибулю потрібно їсти у помірній кількості – не більше однієї дрібної головки.
Перш за все, у цьому сенсі небезпечною є саме свіжа ріпчаста цибуля. За словами лікарів, її вживання сприяє підвищенню кислотності у шлунку. За відсутності протипоказань у вигляді перерахованих хвороб їсти багато цибулі теж не слід – можна дозволити собі лише одну дрібну головку.
Також лікарі назвали вигадкою твердження про те, що цибуля є продуктом, який зміцнює імунітет. Водночас, уточнили фахівці, у складі овоча містяться речовини фітонциди, що перешкоджають розмноженню патогенних бактерій і вірусів. Також цибуля є джерелом вітамінів групи В, аскорбінової кислоти.
13.05.2021 |
Рівне-Ракурс №10 від 13.05.2021p. На головну сторінку |