Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1017 від 27.05.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс незвичайного

Як виглядають 7 нових чудес світу

Як виглядають 7 нових чудес світу

На превеликий жаль, багато з тих чудес світу, які існували колись в давні часи, зараз недоступні для людського ока. Однак не варто впадати у відчай: їм на зміну прийшли інші, створені руками людини і не менш унікальні споруди. Зараз ми розповімо про декілька нових чудес сучасного світу.

Золотий міст, В’єтнам

Цей шедевр архітектури був відкритий до відвідування майже три роки тому, але навіть в тих, хто приїжджає туди повторно, він знову викликає захоплення. Це міст, опорами якого служать дві гігантські руки, ніби руки самої планети або... Архітектор, який спроєктував дане чудо каже, що мав на увазі, нібито міст тримають руки самого Бога.

Вертикальний ліс, Мілан

Дві вежі спорудили в 2014 році, але це не звичайні житлові або офісні приміщення: два хмарочоси, на яких ростуть живі рослини. З боку здається, ніби ці рослини пустили коріння прямо в будівлі.

Сади біля затоки, Сінгапур

Місто-парк, який спроєктований в футуристичному стилі, славиться по всьому світу своїм садом, що складається з 18 дерев. Самі дерева штучні, але на височенних стовбурах є і справжні рослини. Найвище «дерево» досягає 50 метрів у висоту.

Картинна рама, Дубай

Це якась межа між історичною частиною Дубая і його сучасною стороною. Якщо дивитися з одного боку, відкриється вид на старовинну частину міста, а з іншого – на його сучасний вигляд.

Матрімандір, Індія

Дивовижний, схожий на інопланетний, об’єкт, що розташувався в Індії, поблизу міста Пудучеррі. Цей павільйон-храм розташувався в дещо дивному місті Ауровіль, куди прагнуть ті, хто займається духовними практиками. Цікавий факт: ця гігантська куля цілком покрита позолоченими пластинами.

Небесна стежка, Австралія

Це чудо відкрили лише рік тому, в 2020. Розташована стежка в парку Калбаррі і являє собою пару мостів в формі дуг, які витягуються аж на 24 метри над прірвою. Вид звідти відкривається просто фантастичний.

Гойдалки в джунглях, Балі

Найпростіше, але разом з тим і найпрекрасніше диво світу. Ці гойдалки розташовані на великій висоті і розгойдуються з неймовірною амплітудою, що захоплює дух! Дорослим туристам можна покататися на цьому чудо-атракціоні і відчути себе справжнім Тарзаном.

27.05.2021



Рівне-Ракурс №10 від 27.05.2021p. 
На головну сторінку