Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1017 від 27.05.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

На початку літа запрацює оновлене приймальне відділення Рівненської обласної лікарні

Сучасне приміщення, новітнє обладнання та окремі кольорові медичні зони. Невдовзі розпочне працювати оновлене приймальне відділення Рівненської обласної лікарні.

Як розповів заступник голови ОДА Ігор Тимошенко під час онлайн брифінгу, до кінця травня передбачена подача документів на введення об’єкту в експлуатацію.

«Під час будівництва приймального відділення були враховані усі рекомендації МОЗ. Тут облаштували приймально-сортувальну і загально медичну зони, діагностичний, приймальний та адміністративний блок», – повідомив Ігор Тимошенко.

Наразі завершується під’єднання приміщення до електричних мереж. Оновлене приймальне відділення буде ділитися на умовні три зони – зелену, помаранчеву і червону.

У першій зоні буде розміщена зала очікування пацієнтів, де оформлятимуть планових хворих. Друга, помаранчева, зона передбачає надання допомоги до 30 хвилин. А в останній, червоній, зоні надаватимуть термінову невідкладну допомогу для важких хворих.

«Допомога надаватиметься значно швидше, а люди отримуватимуть якісніші медичні послуги. Саме таке завдання стоїть перед проєктом «Велике Будівництво». На реконструкцію спрямовано понад 34 мільйони гривень, більша частина із державного бюджету, решта – з обласного», – додав Ігор Тимошенко.

Із недобросовісними підрядниками Рівненська ОДА буде розривати договори на ремонт доріг

В Рівненській ОДА відбулась нарада із підрядниками, що обслуговують та ремонтують дороги у Рівненському районі.

Так, на сьогодні в рамках «Великого будівництва» вже відновлені три місцеві дороги, серед яких відрізки Рівне-Хотин, Мнишин –Горбаків та Черешнівка-Рачин. Також відновлений під’їзд до Костополя, дорога біля Корнина. На фініші роботи на дорозі Малий Стидин-Злазне-Іваничі, на черзі – відновлення аварійного мосту на автошляху Мала Клецька-Даничів.

За словами профільного заступника голови ОДА Людмили Шатковської, роботи у 2021 році розпочалися вчасно, усі підрядники включилися в роботу. Також оперативно ремонт відновився і після Великодніх свят. Разом з тим, є випадки, коли дорожники «за проханням» голів громад відхилялися від графіку та ремонтували інші ділянки доріг, не вказані у плані.

«Ремонт доріг має відбуватися чітко за графіком, який формується щомісяця до 5 числа. У разі непередбачених додаткових робіт, підрядник повинен усе погодити із департаментом будівництва, аби, за потреби, внести зміни у кошторис. Самовільний ремонт не буде оплачуватися. До того ж із недобросовісними підрядниками Рівненська ОДА буде розривати договори», – наголосила Людмила Шатковська.

Також начальниця обласного управління дорожнього господарства департаменту з питань будівництва та архітектури ОДА Зоряна Попова відзначила, що підрядники вже мають готуватися до підготовки техніки та утримання доріг взимку. Зокрема, до жовтня повинні бути угоди на залучення важкої техніки.

Нагадаємо, на Рівненщині змінили підхід до експлуатаційного утримання доріг. Відтепер Рівненська ОДА заключає довгострокові договори з підрядниками терміном на 3 роки.

На сьогодні, автомобільні дороги загального користування місцевого Рівненщини обслуговують 4 підрядні організації.

Так, ТОВ «Меридіан.» обслуговуватиме 693 км місцевих доріг у Рівненському районі, ПАТ «Рівнеавтошляхбуд» відповідатиме за 670 км у Рівненському та Сарненському районах, ТОВ «Архітектурне бюро Янкор» – Вараському районі, ТОВ «Хімія парк» – Дубенському районі.

27.05.2021



Рівне-Ракурс №10 від 27.05.2021p. 
На головну сторінку