Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1017 від 27.05.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Рівненський міжнародний аеропорт повинен відновити повноцінну роботу

19 травня відбувся форум «Рівне: Аеропорт 2.0», метою якого стало напрацювання дорожньої карти розвитку аеропорту, що має стати точкою капіталізації регіону, сучасним центром туризму та ділової активності.

Цей захід є спільною ініціативою міського голови Рівного Олександра Третяка за підтримки обласної ради та обласної державної адміністрації.

Участь в обговоренні взяли авіаперевізники та представники туристичних операторів, фахівці з питань розвитку аеропортів.

– Це пріоритет для мене, як міського голови та усієї нашої команди. Саме тому ініціював зустріч з керівниками області, авіаперевізниками та представниками туристичних операторів, питань розвитку аеропортів. Впевнений, що тільки спільними зусиллями ми можемо рухатися по вибору правильного шляху, – зазначив Олександр Третяк. – Надважливо, щоб Рівненський міжнародний аеропорт міг приймати не лише вантажні перевезення, а й пасажирські рейси!

Зараз аеропорт на порозі важливого питання менеджменту і хто буде далі управляти підприємством. Адже саме зараз відбувається конкурс на посаду керівника аеропорту.

Жанна Бондар – Голова правління ГО «Асоціація туристичних агентств Рівненщини» говорить про те, що попри пандемію, туризм в області мав лише 25 відсотків падіння. Тим самим Рівненщина має потужний потенціал, а також аеропорт стане поштовхом для залучення інвестицій та розвитку бізнесу.

Експерти у сфері авіації, присутні на заході, відзначають, що рівненський аеропорт не відповідає сертифікаційним вимогам, що містяться в нормативних документах, які необхідні для забезпечення належного рівня безпеки польотів і роботи авіаційного та іншого персоналу в процесі експлуатації аеропорту, дотримання яких необхідне для забезпечення якісної, надійної та безпечної роботи.

Тож насамперед треба забезпечити технічні можливості та пройти сертифікацію.

27.05.2021



Рівне-Ракурс №10 від 27.05.2021p. 
На головну сторінку