Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1018 від 04.06.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Деяким людям не можна пити багато води

Деяким людям не можна пити багато води

Лікарі попередили, що при деяких захворюваннях, не можна пити багато води в день. Особливо це стосується гіпертоніків, а також тих, хто страждає захворюваннями нирок. Для звичайних людей, вода, випита у величезних кількостях – набагато більше норми, подібна отруті.

Чому велика кількість води шкідлива для людини

Пити багато рідини шкідливо, також, як і пити її дуже мало. В організмі може розвинутися перегідратація, що призведе до нестачі натрію і калію. Результатом будуть:

• інфекції шлунку і кишечника (бо шлунковий сік буде розведеним);

• зниження імунітету;

• набряк;

• розрідження крові і супутні цьому явищу запаморочення;

• сонливість;

• втрати свідомості;

• підвищення тиску;

• зменшення імунітету;

• набряки мозку.

Крім цього, різко збільшується навантаження на нирки і серце. Нирки очищають споживану воду, фільтрують її, тому чим більше споживається води, тим важче ниркам впоратися з її очищенням.

Особливо акуратно слід споживати воду людям, які мають хронічні захворювання: ниркова недостатність, гіпертонія.

Вода вимиває з організму необхідні мінерали, що сприяє виникненню різних захворювань. Вживання води у великих кількостях може привести до тяжких наслідків, і навіть смерті. Люди, які пили більше чотирьох літрів води в день, вмирали через набряк мозку, серцеву недостатність, водну інтоксикацію.

Яку воду корисно пити

Мінеральна лікувально-столова і лікувальна вода для цієї мети не підходять, бо мають дуже високий рівень насичення мінеральними солями.

Водопровідна вода очищається всілякими хімічними сполуками, які залишаються в ній, тому пити її у великих кількостях також не рекомендується. Таку воду потрібно фільтрувати, відстоювати, а також виморожувати.

Кип’ячену воду теж не можна назвати живою і корисною. Вона не підходить для збереження водного балансу. Велике значення має і режим споживання води.

Лікарі рекомендують вранці обов’язково випивати склянку води на голодний шлунок. Температура води повинна бути кімнатною. Це допомагає їй швидше засвоюватися організмом. Випита з ранку рідина, допомагає запустити в роботу кишечник і шлунок, краще переробляти їжу. Вона також сприяє хорошій роботі жовчного міхура, не дає утворюватися в ньому камінню.

Чим корисна мінеральна вода

У мінеральній воді розчинені життєво необхідні людині мікроелементи: залізо, кальцій, магній, натрій, калій та інші.

Столову мінеральну воду, концентрація солей в якій не перевищує 2-3 грами на літр, можна вживати щодня. Перед вживанням потрібно випустити з неї вуглекислий газ.

Слід знати, що вода, в якій у великих кількостях знаходяться натрій і кальцій, може підвищувати кров’яний тиск, погіршуючи роботу судин і серця.

Гідрокарбонатна вода знімає втому, корисна при цукровому діабеті і хворобах нирок. Її рекомендують спортсменам, щоб швидко відновити сили.

При нервових перевантаженнях і частих стресах, п’ють воду, де багато магнію.

Сульфатна вода показана при хворобах печінки, ожирінні, цукровому діабеті, захворюваннях кишечника.

04.06.2021



Рівне-Ракурс №10 від 04.06.2021p. 
На головну сторінку