Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1018 від 04.06.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Відібрано 49 ОСББ міста для співфінансування по Муніципальній програмі сталого розвитку

Дорадчий комітет розглядав відбір ОСББ на отримання співфінансування по Муніципальній програмі сталого розвитку. Всього подали 139 заявок, також були перехідні об’єкти з 2020 року (на них зарезервовано 2,2 млн грн). В результаті відібрали 49 ОСББ.

- Для мене, як для міського голови надзвичайно важливо, щоб максимальна кількість рівнян брали участь у Муніципальній програмі. Адже таким чином якомога більше мешканців Рівного зможуть покращити умови в своїх будинках. Для нас відбір ОСББ надзвичайно відповідальне питання і тому, ми максимально включалися в цей процес, спілкувалися з головами ОСББ, виїжджали на огляди будинків та намагалися врахувати максимально повно всі фактори, в тому числі і соціальні, - говорить міський голова Рівного Олександр Третяк.

При відборі проектів звертали увагу на фінансові критерії (вартість проекту в співвідношенні до розміру будинку, його площі, кількості мешканців) та попередній позитивний досвід участі конкретного ОСББ в МПСР.

- В першу чергу, акцент робився на критичну інфраструктуру: ліфти та протипожежні заходи. Це те, від чого залежить не просто комфорт, а життя людей. Враховували і те, чи є і скільки саме в конкретному будинку/під’їзді соціально незахищених громадян: старшого віку, дорослих/дітей з інвалідністю. Бо, не зважаючи на інші умови, ми, як влада, маємо турбуватися про тих, хто без ліфта і без сторонньої допомоги фізично не можуть вийти з дому, - пояснив заступник міського голови, голова дорадчого комітету, Ігор Кречкевич.

04.06.2021



Рівне-Ракурс №10 від 04.06.2021p. 
На головну сторінку