Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1019 від 10.06.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

Рівненські медики вивчали досвід київських колег

Рівненські медики вивчали досвід київських колег

Делегація медиків з Рівненщини побувала у Київській обласній клінічній лікарні, де переймала багаторічний досвід.

До складу делегації увійшли фахівці Рівненської обласної клінічної лікарні – директор лікарні Віктор Ткач, заступник директора з питань реформування надання медичної допомоги, доктор медичних наук Валентин Піонтковський, медичний директор з хірургії Юрій Ординський, завідуюча підлітковим відділенням Оксана Ничик, заступник директора з кадрів Тетяна Бабич, лікар-нефролог Ірина Пастущенко, а також головний лікар Рівненської центральної міської лікарні Євгеній Кучерук.

«Київську обласну клінічну лікарню ми вибрали не випадково, – каже очільник рівненської делегації Віктор Ткач. – Адже це найбільша державна установа з надання висококваліфікованої медичної допомоги в Україні. Особливе враження на нас справила централізована клініко-діагностична лабораторія, де функціонує клініко-діагностичне радіоімунологічне, серологічне, бактеріологічне відділення. Всі аналізи виконуються з використанням сучасних методик та на обладнанні провідних виробників. Повна автоматизація процесів, у тому числі автоматична передача результатів аналізів в систему «Доктор Елекс», дозволяє мінімізувати роботу працівників та виключити вплив людського фактору, а також отримувати результати досліджень у зручний для пацієнта спосіб на трьох мовах, – ділиться враженнями Віктор Ткач. – При лабораторії функціонує відділ управління якістю, в якому створено систему менеджменту якості в лабораторії лікарні».

З великим професійним інтересом ознайомилась рівненська делегація з роботою потужного амбулаторного координаційного центру. Це багатопрофільний медичний центр, який надає мешканцям області та України, а також пацієнтам із страховим полісом консультативну допомогу вузькопрофільних фахівців, широкий спектр медичних послуг, включаючи лабораторні дослідження та інструментальну діагностику.

10.06.2021



Рівне-Ракурс №10 від 10.06.2021p. 
На головну сторінку