Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1019 від 10.06.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Хліб римських легіонерів

Хліб римських легіонерів

На 3 булки стандартної хлібної форми: 850гр. пшеничного борошна; 110гр. римської каші (суміш пластівців тривалого приготування: вівсяних, гречаних, пшоняних, насіння льону, житніх висівок); 14 г солі; 50 г олії; 16 г свіжих дріжджів; 17 г сухого молока; 600-800 г води, залежно від вологопоглинаючої здатності борошна.

Дріжджі розтираємо з цукром, розводимо з водою, додаємо кашу, розмішуємо. Зверху просіюємо борошно з сухими молоком, починаємо заміс. Паралельно додаємо олію, і вже під кінець замісу – сіль. Даємо відпочити 20-30 хвилин, тоді замішуємо до розвитку глютенового вікна – максимально тонке розтягення тіста без розриву. Даємо підійти годину-півтори. Тоді формуємо хліб, викладаємо у форми і даємо підійти 35-45 хвилин. Випікаємо при 250С 10-15 хвилин, тоді зменшуємо температуру до 200 і печемо ще хвилин 30.
10.06.2021



Рівне-Ракурс №10 від 10.06.2021p. 
На головну сторінку