№1020 від 17.06.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
На 20 штук (приблизно): Тісто: 300 г борошна; 1 ст.л. крохмалю кукурудзяного; 1 яйце; 1 ст.л. оцту; 100 г густого йогурту; 100 мл олії; 1 ч.л. розпушувача; дрібка солі;
100-150 г грецьких горіхів (подрібнити в блендері).
Сироп:
250 г цукру;
250 г води;
1 ст.л. лимонного соку.
Додатково:
100 г вершкового масла розтопити і процідити крізь ситечко;
кукурудзяний крохмаль для присипки.
Для тіста змішати всі інгредієнти і замісити однорідне тісто. Загорнути в плівку і залишити на 15-20 хвилин.
Для сиропу все з’єднати в сотейнику, довести до кипіння і на маленькому вогні кип’ятити 15 хвилин.
Готове тісто ділимо на 10 частин, кожну підкочуємо в кулю і накриваємо рушником. Кожний шматок розкачуємо якнайтонше, не менше ніж 20см в діаметрі. Після розкатки присипаємо щедро крохмалем і складаємо одне на одне стопкою. Коли розкатали все тісто, нашу стопку-заготовку починаємо всю розкачувати. Розкачаний пласт починаємо скручувати в щільний рулет з короткого боку. Ріжемо рулет на частинки по 1,5 см шириною. Кожну частинку розкачуємо трішки скалкою в овал, на одну половину викладаємо трохи горіхів, прикриваємо другою половинкою і кінці злегка притискаємо. Все печиво викладаємо на деко, щедро змазуємо верх маслом і випікаємо при 180С 20-25 хвилин. Ще гаряче печиво поливаємо сиропом кілька раз, щоб все гарно просочилося. Залишаємо печиво на 2-3 години і можна подавати.
17.06.2021 |
Рівне-Ракурс №10 від 17.06.2021p. На головну сторінку |