Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1020 від 17.06.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Турецька пахлава «Мушлі»

Турецька пахлава «Мушлі»

На 20 штук (приблизно): Тісто: 300 г борошна; 1 ст.л. крохмалю кукурудзяного; 1 яйце; 1 ст.л. оцту; 100 г густого йогурту; 100 мл олії; 1 ч.л. розпушувача; дрібка солі;

Начинка:

100-150 г грецьких горіхів (подрібнити в блендері).

Сироп:

250 г цукру;

250 г води;

1 ст.л. лимонного соку.

Додатково:

100 г вершкового масла розтопити і процідити крізь ситечко;

кукурудзяний крохмаль для присипки.

Для тіста змішати всі інгредієнти і замісити однорідне тісто. Загорнути в плівку і залишити на 15-20 хвилин.

Для сиропу все з’єднати в сотейнику, довести до кипіння і на маленькому вогні кип’ятити 15 хвилин.

Готове тісто ділимо на 10 частин, кожну підкочуємо в кулю і накриваємо рушником. Кожний шматок розкачуємо якнайтонше, не менше ніж 20см в діаметрі. Після розкатки присипаємо щедро крохмалем і складаємо одне на одне стопкою. Коли розкатали все тісто, нашу стопку-заготовку починаємо всю розкачувати. Розкачаний пласт починаємо скручувати в щільний рулет з короткого боку. Ріжемо рулет на частинки по 1,5 см шириною. Кожну частинку розкачуємо трішки скалкою в овал, на одну половину викладаємо трохи горіхів, прикриваємо другою половинкою і кінці злегка притискаємо. Все печиво викладаємо на деко, щедро змазуємо верх маслом і випікаємо при 180С 20-25 хвилин. Ще гаряче печиво поливаємо сиропом кілька раз, щоб все гарно просочилося. Залишаємо печиво на 2-3 години і можна подавати.

17.06.2021



Рівне-Ракурс №10 від 17.06.2021p. 
На головну сторінку