![]() |
№1021 від 01.07.2021p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Деякі речовини в злакових, бобових і картоплі грають не на користь організму.
Інші рослини, такі як злакові та бобові, насичені антинутрієнтами у вигляді:
• лектинів,
• дубильних речовин,
• гойтрогенів,
• оксалатів,
• ціаногенних глікозидів.
Щоб не розбиратися у всіх цих складних словосполученнях, досить зрозуміти, що деякі з цих речовин перешкоджають засвоєнню поживних речовин в травній системі. Справедливості заради треба сказати, що ці сполуки не для всіх і не завжди шкідливі. Наприклад, багато хто знає, коли їм не треба вживати продукти з дубильними речовинами. Для того, щоб знизити антинутрієнти, досить просто обмежити їх кількість в раціоні. Або піддати замочуванню.
01.07.2021 |
Рівне-Ракурс №1021 від 01.07.2021p. На головну сторінку |