![]() |
№1022 від 08.07.2021p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Макарони можуть бути найпростішою для приготування стравою. Щоб кинути в киплячу воду локшину і заправити її соусом особливих навичок не потрібно.
Швидше за все, цьому вас навчили батьки, або хтось порадив такий спосіб приготування. Однак, додавання олії в воду насправді може зіпсувати блюдо. І відповіддю на питання «чому» буде стара-добра Фізика.
Масло і вода – різні субстанції, які не змішуються один з одним. Навіть якщо ви як слід їх збовтаєте, масло відокремиться від води, спливаючи на поверхні. Це пов’язано з більш високою щільністю.
Тому при додаванні масла в воду під час варіння макаронів на них потрапляє зовсім незначна частина, велика ж залишається на поверхні. В результаті, коли ви відкидаєте локшину на друшляк, масло осідає на ній, що знижує її абсорбуючі властивості, і вона гірше просочується соусом.
Кращий спосіб відварити макарони – це не скупитися на розміри каструлі і воду. На кожні 250 грамів сухого продукту використовуйте три літри води. Помішуйте макарони в процесі варіння, щоб вони не злиплися.
Ще одна поширена помилка – злив всієї води з-під макаронів в раковину. Ця каламутна рідина завжди використовується шеф-кухарями. Її додавання в соус допомагає надати йому шовковисту текстуру і зробити консистенцію ідеальною.
08.07.2021 |
Рівне-Ракурс №1022 від 08.07.2021p. На головну сторінку |