Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1022 від 08.07.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Спеції, які не лише можна, а корисно додати до кави

Чашка ароматної кави вранці – незмінний ритуал початку нового дня для багатьох. Приготування цього напою може перетворитися в ціле мистецтво, а спробувати себе в ролі бариста доступно кожному. Просто додайте родзинку звичному смаку – в цьому допоможуть спеції.

Кардамон

Завдяки кардамону кава отримає тонку нотку прянощів і ніжний землистий аромат. У цій спеції міститься калій, клітковина і залізо – що допоможе полегшити проблеми зі шлунком, якщо вони у вас є.

Гвоздика

Яскравий аромат і нотка копченої прянощі в каві навряд чи залишить когось байдужим. Гвоздика наділена антибактеріальними властивостями і багата антиоксидантами, що ще один плюс на користь цього експерименту зі звичним напоєм.

Каєнський перець

Позбутися головного болю і проблем з травленням за допомогою чашки кави? Чому б і ні: саме ця спеція зробить напій не тільки таким корисним, але і надасть йому особливу родзинку. А при цьому каєнський перець навіть розганяє метаболізм і знижує відчуття голоду – ідеальний варіант.

Мускатний горіх

Ця пряність подарує каві м’які, ледь вловимі горіхові нотки. Список корисних властивостей мускатного горіха можна довго перераховувати: це і позитивний вплив на шкіру обличчя, і потужний протизапальний засіб, що поліпшує травлення. Деякі дослідження навіть підтверджують, що спеція допомагає в полегшенні депресії.

Кориця

Яскрава солодкість в каві – заслуга кориці. Ця спеція впишеться в смак будь-якого різновиду цього напою.

Какао

Ароматна кава з нотками шоколаду – прекрасний варіант для ласунів. Несолодкий какао-порошок навіть допоможе знизити рівень холестерину і цукру в крові.

Розмарин

Ще одна спеція з протизапальними властивостями і антиоксидантами в складі. Ніжна землиста пряність – саме такі нотки з’являться у кави.

Куркума

Про користь цієї спеції відомо багатьом. Куркума допоможе зробити смак кави більш пряним і глибоким, а при цьому також позитивно позначиться на травленні. Оптимальне комбо.

08.07.2021



Рівне-Ракурс №10 від 08.07.2021p. 
На головну сторінку