Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1023 від 15.07.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Депутати побували на підприємстві, на роботу якого скаржаться громада та екологи

Депутати побували на підприємстві, на роботу якого скаржаться громада та екологи

Депутати постійної комісії з питань екології, природокористування, охорони навколишнього середовища та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи побували на підприємстві «Колор С.І.М.», яке виготовляє фарби, лаки, мастику та іншу подібну продукцію. Виробництво розташоване на території смт Клевань Рівненського району.

Річ у тім, що на минулій сесії обласна рада прийняла Звернення до керівництва держави щодо екологічності цього виробництва та його впливу на здоров’я населення.

Причиною такого звернення стали скарги від жителів Клеванської селищної громади, які стверджують, що підприємство порушує правила екологічної безпеки, відповідно несе шкоду довкіллю та їхньому здоров’ю.

Звернулася до обласної ради і громадська організація «Екологія і світ», в якій також переконують, що саме діяльність ТОВ «Колор С.І.М.» завдає шкоди жителям Клеваня.

Згодом до обласної ради надійшов лист від керівниці підприємства Зої Іващук, яка запросила депутатів профільної екологічної комісії ознайомитися з виробництвом, адже категорично не погоджується зі звинуваченнями екологів та місцевих жителів.

Разом з депутатами на підприємстві побували і представники управління держеконагляду, держспоживслужби та департаменту екології та природних ресурсів ОДА. А також Клеванський селищний голова Галина Кидун і голова ГО «Екологія і світ» Вікторія Гребінець.

Передусім вони оглянули ті виробничі об’єкти, на роботу яких скаржаться екологічні активісти. Також мали змогу ознайомитися з дозвільними документами та поспілкувалися безпосередньо з представником інвестора.

«Хочу наголосити на тому, що депутати обласної ради не є інспекторами чи правоохоронцями. Ми не маємо повноважень здійснювати будь-які заміри, виносити приписи чи забороняти роботу підприємства. В нашій компетенції – відстоювати як інтереси громади, так і права інвестора, який є платником податку в цій громаді. Тому на даний момент все, що ми можемо зробити, – рекомендувати Клеванській селищній раді звернутися до відповідних органів, щоб ті зробили одночасні заміри повітря на території підприємства та в межах санітарної зони його діяльності», – зауважив голова постійної комісії Юрій Кузнюк.

З іншого боку, на думку депутатів, керівництво підприємства також має шукати спільну мову з громадою, на території якої працює, і чути думки її жителів.

15.07.2021https://ror.gov.ua



Рівне-Ракурс №10 від 15.07.2021p. 
На головну сторінку