Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №289 від 26.04.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Відверто

Олексій Баганець відверто розповідав про недоліки роботи правоохоронців Рівненщини

“Виношу бруд на поверхню”

Прокурор області Олексій БАГАНЕЦЬ назвав роботу правоохоронних органів Рівненщини “провальною”

- За тридцять років роботи на прокурорських посадах я ще не бачив такої негативної ситуації у правоохоронній структурі, яка склалася на Рівненщині, - з таких слів розпочав прес-конференцію прокурор області Олексій БАГАНЕЦЬ, який пообіцяв, що кадрові зміни в органах прокуратури області будуть продовжуватися, доки не сформується команда справжніх професіоналів, здатних працювати на високому рівні.

- Прикро, але рівень роботи правоохоронних органів Рівненщини надзвичайно низький. Задля поліпшення статистичної звітності деякими працівниками прокуратури приховувалося чимало карних справ, деякі зовсім зникали. Цим грішила і прокуратура, і міліція. Пора покінчити з цим! - рішуче зазначив прокурор.

Також пан Баганець під час прес-конференції гостро критикував митну службу та податкову міліцію, висловив своє незадоволення роботою окремих суддів. А ще заявив, що найгірше правоохоронці працюють у сфері розкриття економічних злочинів та боротьби із організованою злочинністю. Доказом цьому він вважає статистичні дані роботи працівників відповідних відділів за останній квартал.

“В суд направляються, зазвичай, дріб’язкові справи, а резонансні розслідуються, як мокре горить, - наголосив пан Баганець. - Працівники отримують зарплату, а результат роботи дорівнює майже нулю...”. Прокурор запевнив, що буде намагатися усунути недоліки у роботі прокуратури області.

Та не все так погано. Щодо конституційного захисту громадян, то прокуратура області, варто зауважити, спрацювала ефективно. Так, працівники прокуратури розглянули втричі більше,

у порівнянні з попереднім кварталом, письмових звернень громадян та належно відреагували на них (за три місяці на прийомі у прокурора області побувало 108 громадян).

А на прийом до Олексія Баганця можна потрапити щовівторка. Він офіційно приймає громадян з десятої до першої години дня. Однак, як зазначив черговий прокуратури, прокурор нерідко продовжує приймати людей аж до вечора, йдучи назустріч мешканцям області, адже чимало з них приїжджає з віддалених районів Рівненщини.

26.04.2007



Рівне-Ракурс №10 від 26.04.2007p. 
На головну сторінку