Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1027 від 11.08.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Працівниця лікарні привласнила майже пів мільйона гривень

Працівниця лікарні привласнила майже пів мільйона гривень

Бухгалтерка, таємно від свого керівництва, щомісяця нараховувала собі завищену заробітну плату. Порушення виявили у березні цьогоріч, коли та звільнилася із закладу за власним бажанням.

Слідчі слідчого управління поліції Рівненської області за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури скерували до суду кримінальне провадження відносно 40-річної жительки Рівненського району, яка обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених двома статтями ККУ.

Так, будучи бухгалтером І категорії, відповідно до посадової інструкції вона здійснювала нарахування заробітної плати працівникам дитячого медзакладу та собі зокрема. Маючи умисел на незаконне привласнення грошових коштів, переслідуючи свої особисті інтереси, вона із серпня 2018 по березень 2021 року привласнила грошові кошти в сумі 476 217 гривень, що більш ніж в 250 разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян на момент вчинення злочину.

Отримувала «підвищену» зарплату бухгалтерка на банківську картку.

В подальшому зловмисниця кошти використала на власний розсуд: на оплату побутової техніки, комунальних послуг, поповнення рахунків мобільних телефонів тощо. Також певну суму залишила на рахунку, а частину зняла готівкою.

Поліцейські зібрали достатню доказів та повідомили 40-річній жительці Рівненського району про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна у великих розмірах) та ч. 1 ст. 209 (легалізація майна, здобутого злочинним шляхом) КК України.

Днями кримінальне провадження слідчі скерували до суду із обвинувальним актом.

Обставиною, що пом’якшує покарання – щире каяття та сприяння слідству.

Наразі обвинувачена вже відшкодувала 99 тисяч гривень та в подальшому зобов’язується відшкодовувати щомісяця певну суму.

За скоєне відповідно до санкцій статей їй може загрожувати від п’яти до восьми років позбавлення волі із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

11.08.2021



Рівне-Ракурс №10 від 11.08.2021p. 
На головну сторінку