№1029 від 19.08.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Нове дослідження, проведене вченими з Європи і США, показало, що для захисту від колоректального раку у свій раціон потрібно включити два продукти. Робота була опублікована у журналі Nature Communications. Вчені проаналізували 860 досліджень, щоб зрозуміти зв’язок між продуктами харчування та ризиком розвитку 11 типів раку.
Зокрема, дослідники зауважують, що вживання у їжу приблизно 400 мл молочних продуктів і 85 г цільного зерна на день було пов’язане з більш низьким ризиком розвитку колоректального раку.
Споживання фруктів і овочів було зворотним чином пов’язане з раком глотки. Фрукти, вітамін С і фолієва кислота знижували ризик розвитку раку легенів, у той час як кава знижувала ризик розвитку раку печінки і базальноклітинної карциноми.
19.08.2021 |
Рівне-Ракурс №10 від 19.08.2021p. На головну сторінку |