Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1030 від 26.08.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Верес обігрує Минай і здобуває першу перемогу у сезоні!

Верес обігрує Минай і здобуває першу перемогу у сезоні!

Завдяки голу Роберта Гегедоша Верес здобув першу після повернення до еліти українського футболу перемогу.

Верес – Минай – 1:0 (0:0)

чемпіонат України з футболу, VBet ліга, 5 тур

21 серпня 2021 року, Луцьк, стадіон Авангард, 1376 глядачів

Арбітр: Анатолій Абдула (Харків). Асистенти: Віталій Скобля (Київ) і Олександр Жуков (Харків). Четвертий арбітр: Микола Кривоносов (Київ). Спостерігач арбітражу: Євген Геренда (Калуш).

Верес: Когут – Солдат, Мірошник, Гончаренко, Нємчанінов, Полюлях (Кльоц, 77), Кучеров, Г.Пасіч (Тимофієнко, 85), Є.Пасіч (Дахновський, 85), Гегедош (Гечев, 67), Сергійчук (Панасенко, 77). Запасні: Кичак, Махнєв, Петько, Гук.

Головний тренер: Юрій Вірт.

Минай: Кучер – Лиховидько, Багайоко (Синьогуб, 68), Книш (Гончар, 68), Горін, Матіч (Векляк, 68), Кулієв, Кобак (Білоног, 56), Селезньов (Ахмедзаде, 56), Хахльов, Петрусенко. Запасні: Пеньков, Коваленко, Байдал, Месхі.

Головний тренер: Василь Кобін.

Гол: Гегедош (60).

Попередження: Сергійчук (42), Кучеров (83) – Горін (45+2), Кулієв (74).

Вилучення: Дахновський (90+3).

На 66-й хвилині Білоног не реалізував пенальті (воротар).

У турнірній таблиці VBet ліги до старту звітного матчу Верес та Минай розділяли два очки. Рівняни у чотирьох попередніх зустрічах не знали смаку перемог, здобувши по одному турнірному балу у іграх з Колосом і Ворсклою. Закарпатці на старті сезону обіграли Олександрію і звели внічию гру проти Зорі.

Верес на правах господаря активніше розпочав цей матч. Команда Юрія Вірта виконала декілька небезпечних стандартів, але без ударів по воротах.

Минай відповів гостріше. Швидка контратака Миная завершилася поперечною передачею Кулієва повз Богдана Когута на Селезньова, який міг бити вже у порожні ворота! Роман Гончаренко випередив нападника гостей і вибив м’яча за межі поля, підстрахувавши свого голкіпера!

Перший у матчі удар у бік воріт стався на 21-й хвилині. Але Ігор Солдат пробив значно вище рамки воріт.

І знову Минай відповів гостріше. Багайоко кивком голови замикав навіс від кутового прапорця і дивом не влучив у ближній від себе кут воріт червоно-чорних.

Наприкінці першого тайму гості міцно заволоділи ігровою ініціативою. І ця перевага продовжилася на старті другої половини гри. На 46-й хвилині Кулієв завдавав діагонального удару у дальній верхній кут. і м’яч пролетів дуже близько від дев’ятки воріт Богдана Когута!

У ситуації, коли нічого не віщувало біди гості створили неприємності самі собі. Олег Горін віддав передачу назад своєму голкіперу. А Данило Кучер у простій ситуації, намагаючись зупинити м’яч, пропустив його під ногою. Лише на лінії власних воріт голкіпер Минаю наздогнав «сферу» і рукою вибив її за межі поля. Справедливо – вільний удар.

Реалізувати стандартне положення Верес не зумів. Роман Гончаренко не влучив у ближній нижній кут воріт. Але цей епізод посіяв паніку у редутах гостей. І у наступній атаці Верес забив.

Багайоко виграв верхову боротьбу перед власними воротами у Михайла Сергійчука, але разом із тим – виконав скидку під удар Роберту Гегедошу. Нападнику рівнян вистачило секунди, аби оцінити ситуацію і пробити у ціль – 1:0!

Практично тут же добити Минай міг Дмитро Нємчанінов. Він зряче бив у ближній кут воріт після скидки Ігоря Солдата – невлучно.

Після цього свій черговий шанс отримали гості. М’яч відскочив від ноги Романа Мірошника і влучив йому в руку. Арбітр Анатолій Абдула вирішив, що це одинадцятиметровий. До слова, у другій поспіль грі Верес отримав суперечливий пенальті у свої ворота.

Виконувати вирок арбітра взявся Дмитро Білоног і програв свою дуель нашому Богдану Когуту.

Потому у грі відбулися ще два епізоди, що заслуговують на увагу. Обидва відбулися у компенсований до основного час. Спершу захисники Вереса забули у власному воротарському майданчику Кулієва. Але хавбек Минаю не зумів як слід пробити метрів з п’яти. А потім Віталій Дахновський отримав пряму червону картку.

Втім, це вилучення вже ніяк не вплинуло на гру. Верес здобув історичну першу перемогу після повернення до еліти українського футболу!

26.08.2021



Рівне-Ракурс №10 від 26.08.2021p. 
На головну сторінку