Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1030 від 26.08.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Мар’ян Года: «Гроші в міський бюджет потрібно вміти заробляти…»

Мар’ян Года: «Гроші в міський бюджет потрібно вміти заробляти…»

День міста Рівне – це не лише свято, де містяни відпочивають та розважаються. День міста – це ще і привід задати питання, куди рухається обласний центр, і що потрібно зробити для того, щоб жити і працювати у Рівному стало краще?

Ці питання автор задав відомому рівненському політику, громадському діячу, депутату Рівненської міської ради Мар’яну Годі. Він вже багато років керує одним з найбільш успішних підприємств обласного центру – ТОВ «Рівень».

– Що треба зробити, аби Рівне розвивалось, і розвивалось швидше за інші обласні центри?

– На мою думку, міській владі Рівного треба постійно шукати форми і методи допомоги для реального сектору економіки. Нам потрібні нові виробництва. В місті більш ніж достатньо закладів торгівлі та послуг. Немає в нас проблем і з будівництвом, але те, чого місту не вистачає, на мою думку, це нові виробництва, які будуть випускати готову продукцію з високою доданою вартістю. Що потрібно зробити для того, щоб в місто прийшли інвестори і вклали кошти в створення таких підприємств? Потрібні технопарки. Ось повернули в державну власність колишній Радіозавод, чому б на його базі не створити технопарк? На готовий промисловий майданчик можна запрошувати інвесторів, і якщо місто дасть кращі умови для налагодження виробництва ніж інші територіальні громади, то Рівне отримає нове виробництво, а з ним і робочі місця для містян, гроші в наш бюджет. Також потрібна допомога міської влади рівненьким підприємствам, бо як показує прикрий факт із перереєстрацією великого платника податків – РівнеАЗОТу – втратити підприємство для міського бюджету просто, а повернути його – важко. Тому, варто міській владі уважніше підходити до роботи з підприємствами, які сьогодні працюють в Рівному. Хочу сказати, що ми теж розглядаємо можливість перенесення нашого виробництва за межі обласного центру. Я вважаю, що не зовсім правильно мати таке виробництво в історичному центрі міста.

– Мар’яне Адамовичу, Ви вже депутат Рівненської міської ради третьої каденції, як Вам нинішній депутатський корпус?

– Так, склад міської ради суттєво обновився після минулих виборів. Прийшло багато нових депутатів, більше стало в нашій раді молоді. За майже рік роботи нинішнього складу Рівненської міської ради, депутати, особливо ті, для кого це перша каденція, змогли увійти в курс роботи і хочу сказати, що рада працює, і працює ефективно. Хоча, звісно, є складності, але вони були завжди, адже, на жаль, в нас добре виходить ділити гроші з міського бюджету, але потрібно, щоб так само вдавалось їх заробляти, тому що без збільшення надходжень ми не зможемо вирішувати проблеми, які стоять перед містом, а проблем в Рівному, як і по всій Україні, вистачає.

26.08.2021Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 26.08.2021p. 
На головну сторінку