Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1031 від 02.09.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс мандрівника

Секретні місця Львова,

Секретні місця Львова,

або чого не розкаже екскурсовод

Львівські екскурсоводи охоплюють багато, але далеко не всі сторони міста. Існує чимало «секретних» місць, що знаходяться в стороні від второваних туристичних маршрутів.

Ви вже оглянули ключові пам’ятки, обійшли мережеві заклади, спустилися в підземелля, побували на Личаківському кладовищі та навіть побродили по нічному місту? Не поспішайте говорити, що бачили все. У Львові залишилося безліч цікавих місць, про які рідко розповідають на екскурсіях.

Галерея під відкритим небом

У дворі на Князя Лева, 2 розташувалася картинна галерея, експонати якої розвішані на стінах будинків. А у дворику на площі Ринок, 13 знаходиться вулична виставка авторських сувенірів «Щось цікаве».

Територія двору на вул. Гнатюка, 11 перетворена працівниками Театру юного глядача в незвичайний арт-об’єкт, створений з реквізиту, маріонеток, масок і декорацій. Стіни прикрашають малюнки, зроблені болгарськими художниками.

Покинутий палац

Палац Бесядецьких був побудований в XVIII столітті. Сьогодні, незважаючи на центральне розташування і нестандартну еклектичну архітектуру, будівля знаходиться у занедбаному стані. Пам’ятник історії без належного догляду швидко старіє, і поглянути на нього варто хоча б тому, що іншого випадку може не бути. Площа Галицька 10.

Підземелля костелу Отців Єзуїтів: місце загадок

А тепер до вашої уваги неординарний варіант – прогулянка в підземеллі. Цікаво, страшно і незвично, правда? Предмети, представлені в підземеллі костелу єзуїтів, датуються 16 і 17 століттями, але не це головне. Унікальна знахідка цього місця – саркофаг архієпископа Миколи Вижицького. Чи не вирішеною загадкою є те, що в саркофазі ніхто ніколи не був похований, але в той же час в труні вибита зсередини одна з бічних стінок.

Франківський район

Відправляйтеся в Франківський район (Кастелівка), щоб неспішно побродити по вулицях Котляревського і генерала Чупринки. У Кастелівці на кожному кроці зустрічаються красиві старовинні будівлі – колишні елітні вілли і замки місцевої знаті. Багато будинків були зведені в кінці XIX століття архітекторами Левинським і Захаревичем.

Збираючись орендувати квартиру подобово у Львові, розгляньте варіанти в цьому районі. Тут тихо і живописно, багато зелені і мало туристів. А до історичного центру можна дістатися на трамваї, які ходять досить часто.

Тихі вулиці Львова

Хочете заглянути за «лаштунки» туристичного Львова? Поверніть на вулиці, не включені в популярні екскурсійні маршрути. Помилуйтеся мальовничою панорамою міста на Старознесенській, погуляйте поруч з церквою Параскеви П’ятниці на Богдана Хмельницького, пройдіться вулицями Льва Толстого та Генерала Тарнавського.

Дойдіть до кінця вулиці Франка, щоб помилуватися на віллу поета і не менш красиві сусідні особняки. Сфотографуйте палаци на вулиці Коперника і на вулиці Драгоманова. Включіть в маршрут прогулянки затишні львівські вулиці – Краківську, Глібова, Мартовича, Глінки.

Ви можете подивитися на Підвальну вулицю і пройтися по рядах букіністичного ринку. Сходіть на виставу в театр ім. Леся Курбаса, а потім випийте ароматну каву в одній з кафешок, розташованих неподалік. Насолоджуйтеся романтичною атмосферою Паркової вулиці і погодуйте лебедів в Стрийському парку.

02.09.2021



Рівне-Ракурс №10 від 02.09.2021p. 
На головну сторінку