Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1031 від 02.09.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

«Місто ремесел» в Рівному

Виставки професій, майстер-класи, ігри та вікторина – у Рівному відбувся профорієнтаційний захід «Місто ремесел» (CRAFT CITY). Його організували в рамках координаційної платформи для роботодавців та працівників «Rivne work hub».

Так, в інтерактивній формі для активної молоді презентували різні професії, які затребувані на регіональному ринку праці.

Дійство відбувалось на двох локаціях – у міському парку «Лебедине озеро» та на базі Рівненської дитячої залізниці (вул. Соборна, 147). «Сьогодні разом із Рівненським обласним центром зайнятості мотивували молодь на здобуття робітничих професій. Нам важливо навчити ще з юного віку, що робітничі професії затребувані і важливі», – зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Очільник області нагадав, що лише за рік вдалось скоротити дистанцію між працівником та роботодавцем. Адже у 2020 році на 1 робоче місце претендували 11 людей. Нині ж цей показник становить 5 працівників. А загалом у базі обласної служби зайнятості є 2 300 вакансій.

Так, на локаціях «Міста ремесел» є презентаційні майданчики. Там відвідувачі можуть стати учасниками майстер-класів та отримати інформацію про умови здобуття професійної підготовки.

Презентують учасникам і ремісничі професії, і професії сфери послуг, а також розповідають про освітні послуги Рівненського центру професійно-технічної освіти ДСЗ.

Окрім освітнього формату, організували й різні тестування, ігри та вікторини. Учасників ознайомлюють із такими професіями – кухар, кондитер, швачка, перукар, машиніст локомотива, колійний обхідник, черговий по станції, електромеханік сигналізації, централізації і блокування, поїзний диспетчер тощо.

02.09.2021



Рівне-Ракурс №10 від 02.09.2021p. 
На головну сторінку