№1032 від 09.09.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Цедра не завжди є під рукою, а бігти в магазин по лимон чи апельсин не завжди є можливість. Та й більше не треба цього робити! Тепер у вас вдома завжди буде цитрусовий порошок, який готується зі шкірок фруктів.
Потім скласти у щільний пакет і трохи потовкти молотком для відбивних. А далі змолоти у кавомолці, щоб вийшло дрібно або з крупинками.
Цитрусовий порошок виходить дуже ароматний! Його треба зберігати у баночці, яка щільно закривається. Можна ще додати ванілі. При додаванні у тісто або крем, порошок додає йому гарного золотавого кольору і неймовірний аромат.
Якщо готувати порошок зі шкірок мандаринів, білу м’якоть можна не обрізати. Після висушування вона не гірчить – перевірено! Вона трошки менш ароматна, але дає тісту (особливо дріжджовому) дуже красивий колір.
А шкірку з лимонів та апельсинів краще обрізати, а потім сушити.
09.09.2021 |
Рівне-Ракурс №10 від 09.09.2021p. На головну сторінку |