№1034 від 23.09.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Бехерівка – чеська міцна лікерна настоянка (38?%) на цілющих травах і вироблена за технологією, що залишається незмінною з 1807 р. Цікаво, що спочатку цей напій виготовляли, як шлункові ліки.
Інгредієнти:
1 л горілки (спирт 45?%);
150 г цукру;
250 мл води;
2 ч. л. свіжої або 1 ч. л. сушеної апельсинової цедри;
2 штуки кардамону;
10 штук гвоздики;
10 горошин чорного перцю;
0,5 ч. л. анісу;
1 паличка середнього розміру кориці.
Приготування:
Нарізати цедру апельсина дрібними шматочками, використовуючи для настоянки лише помаранчеву частину шкірки. Біла м’якоть не повинна потрапити в напій, інакше «Бехерівка» вийде занадто гіркою. Сушена цедра не вимагає попередньої обробки.
Подрібнити корицю і кардамон. Засипати всі прянощі в банку, додати горілку (спирт), добре перемішати і щільно закрити кришкою. Покласти банку в темне місце з кімнатною температурою на 7 днів. Раз на добу струшувати.
Змішати в каструлі цукор і воду, нагріти на повільному вогні до повного розчинення цукру, не доводити до кипіння. Зняти білу піну і охолодити суміш до кімнатної температури. Додати в настоянку цукровий сироп, перемішати, щільно закрити і витримувати ще 3-4 дні.
Готовий напій профільтрувати через кілька шарів марлі, потім розлити в пляшки для зберігання. Перед дегустацією витримувати ще 2-3 дні в прохолодному місці – холодильнику або підвалі. Виходить настоянка світло-коричневого кольору зі збалансованим смаком і ароматом, у якому переважають нотки кориці і кардамону з легкими відтінками анісу.
Пити напій краще охолодженим до 10-12 градусів, зі скибочкою апельсина, посипаного корицею або іншими фруктами.
23.09.2021 |
Рівне-Ракурс №10 від 23.09.2021p. На головну сторінку |