№1034 від 23.09.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Арахісова паста – надзвичайно корисна добавка для вашого раціону. Не дарма її вживають професійні спортсмени, адже в такій пасті містяться багато вітамінів, мінеральні речовини, жирні кислоти, антиоксиданти, клітковина і харчові волокна.
Інгредієнти:
арахіс (350 г);
олія рослинна (1 ст. л.);
цукор (1 ст. л.) або мед (1-1,5 ч. л.);
сіль (за смаком).
Приготування:
Потрібно очистити арахіс від лушпиння, викласти на деко, застелене пергаментом, і відправити в духовку на 15-20 хвилин за температури 200 °С. Горіхи потрібно періодично перемішувати, щоби вони підсушилися рівномірно.
Потім слід перекласти горіхи в блендер, додати рослинну олію, сіль та цукор і перемолоти всі продукти до стану густої однорідної маси. Робити це краще поступово, додаючи всі продукти порціями, щоб не надто навантажувати блендер. Також можна використовувати м’ясорубку, але в цьому випадку паста вийде з великими шматочками горіхів.
Далі слід перекласти готову арахісову пасту в скляну ємність, щільно закрити кришкою і прибрати в холодильник. Подавати пасту до столу можна зі свіжим хлібом, тостами, круасанами, печивом або іншими продуктами на ваш смак. Також таку пасту нерідко додають у смузі та корисні молочні коктейлі.
23.09.2021 |
Рівне-Ракурс №10 від 23.09.2021p. На головну сторінку |