Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1034 від 23.09.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як приготувати арахісову пасту власноруч

Арахісова паста – надзвичайно корисна добавка для вашого раціону. Не дарма її вживають професійні спортсмени, адже в такій пасті містяться багато вітамінів, мінеральні речовини, жирні кислоти, антиоксиданти, клітковина і харчові волокна.

У США 24 січня навіть проголошено Національним днем арахісової пасти.

Інгредієнти:

арахіс (350 г);

олія рослинна (1 ст. л.);

цукор (1 ст. л.) або мед (1-1,5 ч. л.);

сіль (за смаком).

Приготування:

Потрібно очистити арахіс від лушпиння, викласти на деко, застелене пергаментом, і відправити в духовку на 15-20 хвилин за температури 200 °С. Горіхи потрібно періодично перемішувати, щоби вони підсушилися рівномірно.

Потім слід перекласти горіхи в блендер, додати рослинну олію, сіль та цукор і перемолоти всі продукти до стану густої однорідної маси. Робити це краще поступово, додаючи всі продукти порціями, щоб не надто навантажувати блендер. Також можна використовувати м’ясорубку, але в цьому випадку паста вийде з великими шматочками горіхів.

Далі слід перекласти готову арахісову пасту в скляну ємність, щільно закрити кришкою і прибрати в холодильник. Подавати пасту до столу можна зі свіжим хлібом, тостами, круасанами, печивом або іншими продуктами на ваш смак. Також таку пасту нерідко додають у смузі та корисні молочні коктейлі.

23.09.2021



Рівне-Ракурс №10 від 23.09.2021p. 
На головну сторінку