Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1035 від 30.09.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

На Рівненщині запрацював інноваційний комплекс з переробки м’яса

На Рівненщині запрацював інноваційний комплекс з переробки м’яса

Сертифіковану продукцію маркування «Халяль», яка підтверджує відповідність мусульманським традиціям, відтепер виготовлятимуть у селі Великий Мидськ Костопільської територіальної громади Рівненщини. Адже тут став до ладу високотехнологічний забійний комплекс великої рогатої худоби. Побудований він за турецькі інвестиції – 71 мільйон гривень.

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль разом з Надзвичайним та Повноважним Послом Туреччини в Україні Ягмуром Гульдере та заступником керівника Офісу Президента Андрієм Сибігою відвідали комплекс.

Так, будівництво цеху розпочалось навесні. Увесь хід побудови, монтажу та закупки необхідного обладнання контролювали турецькі експерти, аби весь технологічний процес відповідав канонічним вимогам Ісламу (Шаріату).

«Це точка росту не лише для Рівненщини, але й для усієї України. Усі міждержавні напрацювання повинні конвертуватись саме у такі результативні проєкти. Тут ми побачили нові підходи праці, сучасні технології та справжніх фахівців своєї справи. Бажаю підприємству розвитку та процвітання, переконаний, ви на правильному шляху», – зазначив Андрій Сибіга.

Так, щоб виготовити «халяльне» м’ясо, потрібно здійснити забій особливим способом. Цей спосіб має бути швидким і безболісним. Окрема увага приділяється відсутності залишків крові у м’ясі.

30.09.2021



Рівне-Ракурс №10 від 30.09.2021p. 
На головну сторінку