Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1036 від 08.10.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

8 міфів про користь деяких продуктів, у які не варто вірити

Селера спалює калорії

Вживання у їжу селери не спалює більше калорій, ніж ви отримуєте з неї, незважаючи на те, що 23?% британців вважають, що це так.

Не можна плавати після їжі

Цю помилку підтримала майже третина опитаних. Насправді ж після прийняття їжі слід уникати лише високоефективних тренувань. Вичікувати годину після прийому їжі для того, щоб поплавати, не потрібно.

Шоколад – афродизіак

Дослідження показало, що 18?% опитаних британців вважають шоколад природним афродизіаком і покладаються на його дію, мріючи про романтику. Ще 19?% вважають афродизіаком устриць, тримаючи у голові популярні міфи. На жаль, ані те, ані інше не можна назвати правдою.

Свіжовичавлений сік настільки ж корисний як і цілісний фрукт

Багато людей знають, що це не зовсім так. Сік не містить у собі стільки ж речовин, як і повноцінний фрукт. Крім того, варто відкинути популярний міф, який наказував пити свіжовичавлений сік і їсти фрукти натщесерце. У такий спосіб можна нашкодити шлунку.

Морква допомагає бачити у темряві

У моркві міститься багато вітаміну A, який дійсно є корисним для зору, але бачити у темряві це не допоможе.

Яблука забезпечують гарний зір

Навіть якщо їсти по одному яблуку щодня, як наказує популярний міф, це не захищає від походів до офтальмолога.

Курячий суп допомагає під час застуди

Це ще один міф – застуду не можна вилікувати за допомогою супу, хоча гарячий бульйон дійсно може бути приємним, коли відчувається біль у горлі.

Риба є корисною для мозку

І так, і ні. Жирна риба, що містить незамінні жирні кислоти омега-3, дійсно може надати помірний сприятливий вплив на когнітивні здібності, сприяючи нормальній роботі мозку, але будь-якої іншої рибної продукції це не стосується.

08.10.2021



Рівне-Ракурс №10 від 08.10.2021p. 
На головну сторінку