Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1036 від 08.10.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Всесвітній день ходьби – крок до здоров’я

Всесвітній день ходьби – крок до здоров’я

Цієї неділі на майдані Незалежності у Рівному було досить людно, адже тут стартував Всесвітній день ходьби. У минулому році, коли пандемія охопила більшість країн, TAFISA обрала новий формат його проведення – 24 годинна масштабна естафета навколо земної кулі зі сходу на захід. Десятки тисяч учасників різного віку і фізичної підготовки із 65 країн приєднались до естафети від Антарктиди до американського континенту, по дорозі проходячи через Океанію, Азію, Європу та Африку.

Колективами різних організацій, студентів та пластунів, сім’ями, у складі кількох поколінь, індивідуально Рівненщина також долучилась до світової спільноти. Традиційно, форматом цього заходу у Рівному є квест по місту. Під час реєстрації кожен з учасників отримав карту з нанесеними контрольними пунктами. Цього року організатори заходу, комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради та Відділення НОК України в Рівненській області, залучили до квесту своїх постійних партнерів – магазини спортивного та туристичного спорядження: «Все для спорту», «Gorgany», «Rivelo», «Sport Prim» та «Спорт-С». Вони і стали тими контрольними пунктами, які потрібно було знайти та зробити відповідні відмітки на карті.

Перед стартом всі учасники здійснили символічну передачу естефати Всесвітнього Дня ходьби. А незначна протяжність маршруту дозволила здолати його всім учасникам.

Окрім того, стимулом до участі у заході була і лотерея, що традиційно розігрувалася по завершенню серед учасників. Лотів було надзвичайно багато та азарту і емоцій теж! І було за що поборотись, адже це був різноманітний спортивний інвентар та інші речі, потрібні для занять фізичною культурою та спортом, які надали організатори та партнери.

Заходи з нагоди Всесвітнього дня ходьби, крім обласного центру, відбулися і у інших населених пунктах Рівненщини.

08.10.2021



Рівне-Ракурс №10 від 08.10.2021p. 
На головну сторінку