Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1037 від 13.10.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

5 переваг ромашкового чаю, які поліпшать ваше здоров’я

5 переваг ромашкового чаю, які поліпшать ваше здоров’я

З давніх-давен відомо, що вона володіє унікальними лікувальними властивостями. Ми розповімо вам про переваги цієї рослини, протипоказання, а також поділимося рецептом ароматного чаю.

Переваги ромашки

Зменшує менструальний біль

Ромашковий чай допомагає зменшити біль при критичних днях. Наприклад, одне дослідження 2010 року, в ході якого жінки пили цей трав’яний напій місяць, це підтвердило. До того ж вони відзначили, що у них зменшилося занепокоєння, пов’язане з менструацією.

Лікує шкіру і невеликі рани

Дослідники довели, що застосування екстракту ромашки допомагає загоювати невеликі рани. Крім того, ромашкові мазі можуть допомогти при екземі і легких запаленнях шкіри.

Допомагає заснути і розслабитися

Якщо вам буває складно заснути, тоді варто ввечері випити ромашковий чай. Він допоможе розслабитися.

Зменшує рівень цукру в крові

Ромашковий чай може знизити рівень цукру в крові. Такий чай корисно пити не тільки діабетикам, але і всім хто хоче запобігти хворобі.

Лікує хвороби шлунково-кишкового тракту

Часто ромашковий чай використовують для лікування і профілактики захворювань шлунка і кишечника. Він стимулює вироблення шлункового соку і зменшує больові відчуття. Крім того, всі запальні процеси мінімізуються, а слизова очищається.

Протипоказання ромашкового чаю

На жаль, такий чудовий напій підходить не всім. Про це потрібно знати!

• несумісність з деякими ліками;

• алергія;

• вагітним і годуючим груддю краще вживати після консультації з лікарем.

Рецепт чаю з ромашки

Смак чаю з ромашки подобається не всім. Пропонуємо вам рецепт зігріваючого напою, який ви напевно оціните.

Інгредієнти:

• 700 мл окропу;

• 2-3-см кореня імбиру;

• 2 ст. л. сухих квітів ромашки (або 3 чайних пакетики);

• сік з половини маленького лимона;

• 1 ст. л. меду.

Приготування:

1. Залийте імбир і ромашку окропом. Настоюйте 10 хвилин.

2. Додайте лимонний сік. Процідіть чай, налийте в кухоль і насолоджуйтеся. Коли чай трохи охолоне, додайте мед.

13.10.2021







Рівне-Ракурс №10 від 13.10.2021p. 
На головну сторінку