№1037 від 13.10.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Не завжди фрукти є безпечними для печінки.
Лікарі застережили про те, що якщо харчуватися фруктами у великих кількостях, «це може призвести до неалкогольної жирової хвороби печінки».
Дане захворювання характеризується аномальним накопиченням жиру в органі.
Фахівці нагадали, що фрукти є багатим джерелом різних видів цукру – фруктози, глюкози. Під впливом інсуліну цукор переробляється на енергію, і якщо вона не витрачається за допомогою фізичної активності, то йде у жир. Таким чином, занадто велика кількість вжитих фруктів може сприяти як загальному ожирінню, так і ожирінню окремих органів. Крім того, фруктоза дуже активно засвоюється печінкою – вона «уся захоплюється білками печінки».
Лікарі рекомендують їсти фрукти не лише помірно, але й разом з іншими компонентами, що затримують засвоєння цукру з них – з корисними жирами, білком.
13.10.2021 |
Рівне-Ракурс №10 від 13.10.2021p. На головну сторінку |