Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1039 від 28.10.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як видалити плями та почистити шкіряну куртку

Як видалити плями та почистити шкіряну куртку

Перш ніж починати видаляти плями, варто уважно оглянути свою куртку. Можливо на ній є прості плями, які можна просто протерти ганчірочкою. Якщо після цієї нехитрої процедури ще залишилися плями, слід її висушити і тільки після цього використовувати більш радикальні методи.

Існує безліч способів, які допоможуть повернути привабливий вигляд вашій шкіряній куртці. Головне, визначити походження плям.

Пляма від чорнил видаляється за допомогою медичного спирту або звичайного гліцерину, який попередньо треба трохи розігріти.

Нанесіть той чи інший засіб на ватний тампон і протріть пляму. Не менш ефективно з чорнилом справляється кухонна сіль, щоправда цей спосіб забере у вас більше часу. Насипте трохи вологої солі на пляму і почекайте кілька днів. Після цього приберіть її і протріть ділянку ганчіркою, попередньо змоченою в скипидарі.

Плями від жиру також відступають перед медичним спиртом. Якщо спирту немає, використовуйте гліцеринове мило або картопляний крохмаль. Щоб видалити пляму за допомогою крохмалю, розведіть її водою (вона повинна стати подібною на сметану) і нанесіть на пляму. Зачекайте 15 хвилин і змийте. Також можна видалити жирну пляму за допомогою звичайного фена для волосся. Для цього візьміть чисту паперову серветку, покладіть її на пляму і нагрійте феном цю ділянку. У підсумку, жир розтопиться і всотається в серветку.

Якщо на вашу куртку потрапила кров, необхідно негайно видалити її за допомогою мильної прохолодної води. Не варто залишати пляму без уваги, оскільки після застигання кров глибоко проникає в пори шкіри і вивести її буде неможливо. Замість води ви можете використовувати перекис, але дуже обережно, так як ця речовина здатна не тільки вивести бруд, але і зовсім знебарвити шкіру. Краще спочатку спробувати десь на малопомітній ділянці. У боротьбі з цим видом плям ще допомагає звичайний аспірин. Його треба розчинити у воді, а після цього гарненько втерти в пляму.

Цвіль можна вивести за допомогою бензину. Засіб ефективний, але запах залишиться надовго. Позбутися його допоможе тільки лимон.

Можливо це прозвучить дивно, але навіть звичайна вода залишає неприємні плями. Вилучити їх ви зможете за допомогою звичайного столового оцту. Досить змочити в ньому ватний тампон і протерти куртку.

Після того, як ви видалили всі плями, можна розпочинати чищення куртки. Врахуйте, що кожна її частина потребує особливого підходу.

Комір

Це одне з найбільш забруднених місць, так що приділіть йому особливу увагу. Щоб почистити комір вам знадобиться: губка, спирт, лимонний сік, гліцерин.

Спочатку змочіть губку в медичному спирті. Розправте комір і ретельно його протріть. Після цього проведіть аналогічну процедуру, тільки з лимонним соком. Якщо лимону під рукою немає, можете використовувати апельсинову кірку. Це прибере неприємний запах спирту.

На завершення вітріть у комір гліцерин щоби пом’якшити шкіру.

Рукави

Ще один з найбільш забруднених елементів шкіряної куртки. Після того, як ви видалите всі явні плями приступайте до загальної чистки. Для цього візьміть: нашатирний спирт, воду, вату, гліцерин.

Розведіть нашатирний спирт водою. Використовуйте пропорцію 1:1. Візьміть ватку, змочіть у цій суміші і ретельно протирайте рукави.

Після процедури нанесіть на шкіру гліцерин.

Всі ці способи доступні кожному і не вимагають придбання дорогих спецзасобів. Найчастіше всі потрібні вам компоненти знаходяться вдома: в холодильнику або аптечці. Регулярна чистка шкіряної куртки продовжить її термін експлуатації, а ви завжди будете виглядати чисто і охайно.

28.10.2021



Рівне-Ракурс №10 від 28.10.2021p. 
На головну сторінку