Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1039 від 28.10.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Верес переконливо обігрує Маріуполь

Верес переконливо обігрує Маріуполь

Два м’ячі Михайла Шестакова у другому таймі матчу проти Маріуполя дозволили Вересу святкувати другу поспіль перемогу у чемпіонаті VBet ліги.

Верес – Маріуполь – 2:0 (0:0)

чемпіонат України з футболу, VBet ліга, 12 тур

23 жовтня 2021 року, Луцьк, стадіон Авангард, 780 глядачів

Арбітр: Анатолій Абдула (Харків). Асистенти: Денис Марченко і Руслан Єрмоленко (обоє – Чернігів). Четвертий арбітр: Володимир Новохатній (Київ). Спостерігач арбітражу: Юрій Можаровський (Львів). Делегат УАФ: Едуард Карапетян (Запоріжжя).

Верес: Когут – Солдат, Мірошник, Гончаренко, Нємчанінов, Полюлях (Махнєв, 88), Петько, Г.Пасіч (Гечев, 88), Є.Пасіч (Дахновський, 42), Панасенко (Гегедош, 76), Сергійчук (М.Шестаков, 46). Запасні: Кичак, С.Шестаков, Тимофієнко, Гук.

Головний тренер: Юрій Вірт.

Маріуполь: Кудрик – Драмбаєв, Мампассі, Меліченко, Стасюк, Чех, Мишньов (Шостак, 87), Очеретько, Топалов, Кащук (Світюха, 87), Кулаков (В’юнник, 67). Запасні: Турбаєвський, Микицей, Удод, Холод, Клименко, Петерман.

Головний тренер: Остап Маркевич.

Голи: М.Шестаков (64, 80).

Попередження: Сергійчук (22), Г.Пасіч (53) – Кащук (36).

До звітного поєдинку суперники підійшли у різному настрої. Маріуполь до вояжу до Луцька програв у чотирьох поспіль поєдинках чемпіонату. Верес – у двох попередніх матчах не програвав і ще цього тижня в Одесі обіграв Чорноморець.

Перший у зустрічі потенційно гольовий момент створили гості. Класну контратаку азовців правим флангом завершував Олексій Кащук. Богдан Когут парирував удар форварда Маріуполя з близької відстані.

За декілька хвилин Богдан Когут був змушений знову вступити у гру. Цього разу Дмитро Топалов виходив практично тет-а-тет із голкіпером і намагався перекинути м’яча над ним! Страж воріт Вереса знову продемонстрував високий клас і у стрибку врятував команду!

Рівняни вперше серйозно потурбували Олега Кудрика лише в середині тайму. Голкіпер Маріуполя парирував щільний удар Сергія Панасенка з лінії штрафного майданчика.

У перерві Юрій Вірт змінив Михайла Сергійчука на Михайла Шестакова і саме ця заміна у підсумку принесла успіх господарям.

Але спершу свій найреальніший у матчі шанс не реалізував Маріуполь. Захисники Вереса зупинилися, вважаючи, що м’яч залишив межі поля. А Олександр Драмбаєв від лицевої лінії віддав передачу на вільного Олега Очеретька. Тому ніхто не зуважав розстрілювати ворота рівнян, але м’яч просвистів над поперечиною.

Після цього на полі, фактично, була лише одна команда. І героєм матчу став Михайло Шестаков. На 64-й хвилині зустрічі Микита Полюлях виграв другий поверх і дав друге дихання атаці, Віталій Дахновський несподівано для суперників пробив з лінії штрафного майданчика, а Михайло Шестаков був першим на добиванні після сейву голкіпера Маріуполя – 1:0!

Поки гравці Маріуполя намагалися повернутися у гру – рівняни забили вдруге. Геннадій Пасіч на лівому фланзі атаки витримав паузу і видав націлену передачу на лінію воротарського майданчика. Там Михайло Шестаков увірвався у вільну зону між Олександром Драмбаєвим і Дмитром Мишньовим і влучно пробив головою – 2:0!

Насамкінець, виправимо помилку на офіційному сайті Української Прем’єр-ліги. Матч із Маріуполем став для рівнян 142 в еліті українського футболу (а не 110, як помилково зазначив сайт УПЛ). А перший та другий голи Михайла Шестакова стали для червоно-чорних 128-м та 129-м в історії виступів у найвищому українському футбольному дивізіоні.

28.10.2021



Рівне-Ракурс №10 від 28.10.2021p. 
На головну сторінку