Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1039 від 28.10.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Сергій Євтушок: «Батьківщина» пропонує реальні кроки подолання енергетичної кризи»

Сергій Євтушок: «Батьківщина» пропонує реальні кроки подолання енергетичної кризи»

Україні критично не вистачає газу та вугілля, аби спокійно пройти опалювальний сезон.

І потрібно з’ясувати, чому так сталося й хто у цьому винен, аби в подальшому можна було уникнути подібних помилок. Саме тому фракція «Батьківщина» у Верховній Раді ініціювала створення тимчасової слідчої комісії, яка б розслідувала корупцію в енергетиці.

Про це сказав народний депутат України від фракції «Батьківщина» Сергій Євтушок (на фото) в ефірі програми ПроПолітику.

За словами депутата, ще влітку в газові сховища України була можливість закачати газ за ціною у шість разів меншою ніж зараз.

«На рахунках «Нафтогазу» тоді лежало 2 мільярди доларів. Їх так і не використали за призначенням, питання – чому? Якби ми закачали тоді дешевий газ, то нам вистачило пройти зиму, ще й відправити на експорт решту й заробити для країни валюту. Таку ситуацію можна розглядати або як свідомий саботаж, або як некомпетентність всього уряду», – наголосив «батьківщинівець».

З огляду на таку ситуацію Сергій Євтушок зазначив, що Україна нині стоїть на порозі енергетичної кризи. І у цьому випадку єдиним правильним виходом є впровадження надзвичайного стану в енергетиці.

«Наша команда пропонує терміново вжити невідкладних заходів для подолання цих негативних явищ. А саме:

– негайного припинення експорту природного газу з України;

– термінового усунення всіх посередників між видобутком і облгазами;

– якнайшвидшого ухвалення закону «Батьківщини» №4680 про спрямування дешевого газу власного видобутку на потреби населення, адже його собівартість становить 1 грн за куб», – підкреслив він.

Окрім того, «Батьківщина» вимагає провести нараду за участі Прем‘єр-міністра й передбачити у бюджеті кошти для підтримки громадян та захисту промисловості від енергетичної кризи.

28.10.2021Володимир Попик



Рівне-Ракурс №10 від 28.10.2021p. 
На головну сторінку