Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1041 від 12.11.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Декілька способів використання гліцерину для прибирання в будинку

Декілька способів використання гліцерину для прибирання в будинку

Гліцерин – найпростіший представник триатомних спиртів. Цей засіб має широку сферу застосування – використовується в медицині, косметології, харчовій промисловості, сільському господарстві. Але також гліцерин ефективний в побуті. Є кілька корисних рецептів з гліцерином, користуючись якими вдасться швидко навести порядок в будинку.

Миємо підлогу до блиску

Щоб швидко очистити підлогове покриття від забруднень досить додати у відро з водою кілька крапель гліцерину.

Позбавляємося від пилу надовго

Для цього необхідно додати в ємність з водою трохи гліцерину, змочити у воді губку і протерти запилені поверхні. Цікаво, що цей метод застосовується працівниками музеїв.

Виводимо плями з одягу швидко і легко

Припустимо, на одязі залишилися плями від ягід. В цьому випадку досить обробити забруднені місця гліцерином, залишити на пів години, потім прополоскати речі у воді з додаванням солі. Щоб усунути плями від чаю, кави або шоколаду потрібно приготувати кашку з гліцерину і солі, нанести її на проблемні місця, а через пів години прибрати залишки суміші марлею.

Доглядаємо правильно за шкіряними меблями

Якщо на шкіряній меблевій оббивці з’явилися потертості, слід змочити невеликий клапоть бавовняної тканини в гліцерині і протерти меблі. Процедуру рекомендується повторити два-три рази.

Миємо вікна

У домашніх умовах легко приготувати ефективний засіб для миття вікон. Необхідно змішати гліцерин з етиловим спиртом в пропорції 1 до 10 або приготувати суміш з води, нашатирного спирту і гліцерину. Обробка вікон такими складами допоможе надовго забути про пил і забруднення.

Як ще можна використовувати гліцерин

Ще цей засіб використовують для підвищення м’якості білизни, рушників або інших речей. Після прання речей їх перекладають в ємність з водою і гліцерином (5 г на 3 л води), через 20 хвилин відправляють в іншу ємність з водою і нашатирним спиртом (1 ч. л. на 1 л води), потім обполіскують і висушують.

Цей засіб також допоможе продовжити життя зрізаних квітів, якщо додати кілька крапель гліцерину в вазу з водою (одну ложку на 500 мл води).

Якщо у вас в будинку багато рослин, не обов’язково запасатися добривами, зробити хороше підгодовування можна за допомогою гліцерину – 100 мл засобу на 10 л води. Обробка листя рослин таким розчином допоможе захистити його від паразитів.

12.11.2021



Рівне-Ракурс №10 від 12.11.2021p. 
На головну сторінку