Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1041 від 12.11.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

У Рівному покращуватимуть бізнес-клімат міста

Місто Рівне відібране для участі у Програмі «Покращення Індексу конкурентоспроможності міст» (далі – ПІКМ) – комплексній програмі покращення місцевого бізнес-клімату у містах України. Програма виконується за підтримки Проєкту USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Цілями програми є надання експертної допомоги в розробці докладних рекомендацій (у формі програми та дорожньої карти/плану заходів) для виконавчих органів міської ради щодо покращення бізнес-клімату міста за компонентами («прозорість та відкритість даних», «неформальні платежі та корупція», «ресурси для розвитку»), які є складовими ПІКМ.

Індекс конкурентоспроможності міст – аналітичний інструмент для оцінки місцевого бізнес-клімату та ефективності економічного врядування. Його мета – стимулювати лідерство місцевої влади в економічному розвитку, виявляти регуляторні бар’єри, корупцію та непрозорість, подолання яких підвищить успішність бізнесу. Для інвесторів ІКМ може стати основою для прийняття рішень щодо доцільності інвестицій у містах, які беруть участь в ІКМ. А міській владі ІКМ дозволить ідентифікувати кращі практики та відмінності у бізнес-кліматі міст, виявити «слабкі місця» та можливості для покращення.

Покращення Індексу конкурентоспроможності міст сприятиме збільшенню обізнаності та формуванні довіри до якості ділового середовища як на муніципальному так і на національному рівнях. Цей інструмент допоможе визначити, які заходи необхідні для покращення бізнес-середовища. Відкрите обговорення процесу збору даних та результатів ІКМ поглибить взаємовідносини між органами муніципальної влади, представниками бізнесу та іншими зацікавленими сторонами.

1 листопада цього року вже відбулася перша робоча онлайн зустріч координаторів проєкту та представників виконавчих органів Рівненської міської ради. Наразі у виконавчому комітеті Рівнеради визначаються з відповідальними особами з кожного відділу та управління, які в ході реалізації проєкту співпрацюватимуть з експертами, готуватимуть відповідні матеріали за конкретним напрямком у межах своїх повноважень.

12.11.2021



Рівне-Ракурс №10 від 12.11.2021p. 
На головну сторінку