№1042 від 18.11.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
На 3 0,5 л банки: 2 кг капусти (у нарізаному вигляді 1,4 – 1,5 кг); 1 великий або 2 невеликі буряки; 300 г моркви; 4-5 зубчиків часнику;
1 л води;
200 мл олії;
150 г цукру;
130 мл оцту 9%;
3 ст. л. солі (під ніж);
10 горошин дум’яного перцю;
3-4 гвоздики;
4 лаврового листа.
Приготування:
Шинкуємо капусту. Натираємо на тертці моркву та буряк. Нарізаємо часник пластинками.
Готуємо маринад: в каструлю додаємо сіль, цукор, олію, спеції, воду, доводимо до кипіння і додаємо оцет.
Заливаємо овочі гарячим маринадом, перемішуємо та залишаємо на годину. Після того, як година пройде, щільно закладаємо мариновану капусту з буряком у попередньо стерилізовані банки. Заркиваємо кришками, перевертаємо і вкриваємо доки не охолоне.
18.11.2021 |
Рівне-Ракурс №10 від 18.11.2021p. На головну сторінку |