Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1043 від 25.11.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Скумбрія в середньоземноморському стилі

Скумбрія в середньоземноморському стилі

На 4 порції: скумбрія заморожена – 2 шт.; часник – 3 зубчики; лимон – 1 шт.; олія – 2 ст.л.; цибуля – 1 шт.; томати очищені у власному соку – 1 банка (400 г); сухе біле вино – 100 мл; оливки – 150 г; сіль перець за смаком; цукор – 1 ч.л.; петрушка – кілька гілочок.

Скумбрію розморозити, промити і розпотрошити, ще раз ретельно промити та обсушити паперовим рушником. У кожної риби відрізати голову та хвіст, тушки розрізати навпіл. Із половини лимона вичавити сік, змішати з 2 ст.л. олії і додати пропущений через прес часник. Отриманою сумішшю замаринувати скумбрію та залишити на 15 хвилин. Цибулю нарізати чверть-кільцями, томати несильно розім’яти виделкою або нарізати на шматочки середнього розміру.

Розігріти сковороду, налити трохи олії, викласти нарізану цибулю і обсмажити 3 хвилини на середньому вогні, помішуючи. Додати томати разом із соком, вино, перемішати і готувати 10 хвилин на середньому вогні. Додати оливки, перець і сіль, перемішати і готувати ще хвилин 5-10. Нарізати петрушку, додати в соус, покласти цукор, перемішати і зняти з вогню.

Розігріти духовку до 180оС. Викласти шматочки скумбрії у форму для запікання, полити соусом, покласти поруч із рибою кілька скибочок лимона і запікати в розігрітій до 180оС духовці ~20-25 хвилин.

25.11.2021



Рівне-Ракурс №10 від 25.11.2021p. 
На головну сторінку