№1043 від 25.11.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Восени багато городників закладають моркву на тривале зберігання. Щоб під час зимівлі коренеплоди не зіпсувалися, необхідно дотримати деякі нюанси. Досвідчені городники радять обробляти урожай золою або крейдою.
Щоб уникнути проростання коренеплодів, необхідно також зрізати частину верхівки (приблизно на п’ять-вісім міліметрів). Зрештою ви отримуєте місце зрізу, вразливе для шкідливих мікроорганізмів.
Тут на допомогу прийде зола або крейда. Дані засоби послужать вам хорошу службу. Вони знезаразять «оголену» поверхню і допоможуть запобігти її подальше загнивання.
Як знезаразити моркву
З цим впорається будь-який, навіть найбільш «зелений», городник. Просто «припудріть» місця зрізу золою або крейдою. Після цього можна відправляти коренеплоди на тривале зберігання.
Корисні поради щодо зберігання моркви
Моркву бажано зберігати в піску або в тирсі. Якщо один плід почне гнити, то процес розкладання не торкнеться інших «сусідів». Процес закладки досить простий – потрібно чергувати рослини з шаром піску або тирси.
Появу гнилі нерідко провокує підвищена вологість в приміщенні. Щоб коренеплоди не зіпсувалися, розмістіть поруч з місцем їх зберігання ємності з негашеним вапном. Так ви вб’єте відразу двох зайців – знизите відсоток вологості і знезаразите повітря.
25.11.2021 |
Рівне-Ракурс №10 від 25.11.2021p. На головну сторінку |