Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1043 від 25.11.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Рівненщину із робочою поїздкою відвідав Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов

Рівненщину із робочою поїздкою відвідав Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов

Разом із головою ОДА Віталієм Ковалем урядовець проконтролював об’єкти президентської програми «Велике будівництво», побував у центрі вакцинації у Рівному та відвідав важливі підприємства області.

«Аванград» стане новим магнітом на спортивній мапі України

Очільник Мінрегіону проінспектував зведення нового дитсадка на Коновальця для 210 дошкільнят, а також стан реконструкції стадіону «Авангард». На об’єкті вже закладено фундамент східної та західної трибун, несучих стін та колон східної трибуни. Виконані роботи з поливу поля та засіяно газон.

«Історія з оновленням стадіону «Авангард» триває вже десятки років, проте завдяки програмі президента «Велике будівництво» вдалося активізувати процес. Впевнений, після реконструкції цей об’єкт стане новим магнітом на спортивній мапі України. Стадіон розраховано на 13 тисяч глядачів», – підкреслив Олексій Чернишов.

На стадіоні значно пожвавилися темпи будівництва. Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль зазначив, що цьому сприяло створення комісії, яка щотижня проводить наради щодо якості будівництва. Готовність – 60?%.

Цьогоріч у межах програми на Рівненщині реалізується 12 проєктів. Серед них – стадіони, школи, дитсадки. Вже завершено реконструкцію обласної бібліотеки, приймального відділення обласної лікарні та будівництво пожежного депо. Також у Рівному зводять масштабний спорткомплекс на Макарова, а з наступного року запланували 50-метровий басейн.

Щодня у центрі вакцинації на базі Рівненського драмтеатру щеплюють близько 350 осіб

Міністр Олексій Чернишов відвідав найбільш популярний центр вакцинації Рівного, який розташований у центрі міста. Тут працюють три мобільні бригади. Наявні усі вакцини – CoronaVac, AstraZeneca-SKBio, MODERNA, Comirnaty. Щодня тут щеплюють близько 350 осіб, всього вже зроблено майже 26 тисяч щеплень.

Наразі в області є усі вакцини, працюють 6 центрів вакцинації, 48 виїзних бригад, 148 пунктів щеплень.

Першою дозою на Рівненщині вже імунізовано понад 35?% дорослого населення, повний курс щеплення отримали 25,5?%. Із переходом Рівненщини в «червону» зону збільшилася кількість жителів, які бажають вакцинуватися.

Очільник Мінрегіону відмітив позитивну тенденцію на Рівненщині щодо збільшення охочих імунізуватися. Разом з тим, потрібно продовжити роботу центрів вакцинації – щоб було зручно для працюючих людей. Всі Центри та пункти вакцинації мають працювати з 08:00 до 20:00.

Заходи з енергоефективності у Рівному знизять суму в платіжках до 50?%

Олексій Чернишов прокоментував питання проходження опалювального сезону і тарифну політику в області.

«Освітні заклади, лікарні та житлові будинки підключені до теплопостачання на Рівненщині на 100?%. Дякую керівництву області за проведену роботу. Тарифи на тепло для людей в цьому опалювальному сезоні мають залишатися незмінними», – відзначив Олексій Чернишов.

Також Міністр закликав збільшувати кількість енергоефективних проєктів у Рівному та області загалом. Це допоможе знизити суму в платіжках до 50?%.

«Kronospan Rivne»: 200 млн євро інвестицій та економічне зростання регіону

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов побував на підприємстві «Kronospan» в селі Городок, що є одним із найбільших в країні виробників матеріалу для виробництва меблів. Тут залучено близько 200 млн євро іноземних інвестицій, створено 200 робочих місць.

У липні тут створили перший приватний індустріальний парк площею 85,1 га. Як зазначив очільник області Віталій Коваль, це – один із найкращих інструментів залучення інвесторів та ще один крок у розвитку меблевого кластеру.

«Рівненщина виробляє 67?% усієї фанери України. Така продукція цікава для експорту. Аби в деревообробній та меблевій галузях працювали кваліфіковані кадри, в області запустили в роботу 3 сучасних центри – у ВПУ № 1 Рівного, у Соснівському ліцеї, у ВПУ №2 у Сарнах. Тепер майбутні фахівці відточують свою майстерність на сучасному обладнанні», – розповів Віталій Коваль.

«Досвід цього підприємства – приклад залучення іноземних інвестицій, ефективної співпраці з донорськими організаціями та державою. Завдання Мінрегіону, зокрема, забезпечити мультиплікацію подібних підприємств та підтримати створення нових форматів, таких як кластери», – підкреслив Міністр.

Олексій Чернишов заявив, що розбудова мережі подібних розвиткових проєктів, які створюють додану вартість, сприятиме економічному зростанню регіонів.

25.11.2021



Рівне-Ракурс №10 від 25.11.2021p. 
На головну сторінку