№1046 від 16.12.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Борошно – 200 г; розпушувач – 4 г; сіль дрібка; олія – ?60 г; гаряча вода – 80 г;
цукрова пудра з ваніллю.
Приготування:
Просіяне борошно з’єднати з дрібкою солі та розпушувачем, перемішати. Додати олію, гарячу (приблизно 70-80°С) воду, відразу інтенсивно перемішати лопаткою, як тільки суміш злегка охолоне, продовжити замішування руками. Тісто виходить гладким і не липне.
Накрити миску плівкою і залишити при кімнатній температурі на 30 хвилин.
Зформувати джгут та розділити його на три однакові частини, кожну округлити. Розкачати з однієї частини коло діаметром 25 см, якщо необхідно підпилити поверхню борошном. Чим тонше тісто, тим ніжніші рогалики.
Розділити на 12 сегментів. На широку частину викласти начинку, у мене джем з айви.
Зформувати рогалики та викласти на папір для випічки. Випікати в розігрітій до 190 ° С духовці на середньому рівні без конвенції 12-17 хвилин до золотистого кольору.
Заготовки злегка охолодити та обсипати цукровою пудрою, за бажанням додати ваніль.
16.12.2021 |
Рівне-Ракурс №10 від 16.12.2021p. На головну сторінку |