№1046 від 16.12.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Дивно, але багато хто з тих, хто роками ходить за урожаєм самостійно, не знають, як, виявляється, просто витягуються ядра зі шкаралупи. Ті ж, хто не збирає горіхи самостійно, відправляються на ринок і значно переплачують за вже почищені горіхи.
Покладіть горіхи в будь-яку зручну ємність і залийте водою.
Щоб плоди повністю занурилися в воду, накрийте їх зверху плоскою тарілкою і поставте на неї гніт. Залиште на 30 хвилин, після цього воду злийте.
Тепер вам знадобиться порожня пляшка з-під шампанського і молоток. Вставте горішок в пляшкове горлечко гострим кінчиком вниз. Притримуючи пальцями, несильно вдарте молотком по тильній стороні горіха.
Після цього ви з легкістю очистите плід від шкаралупи.
І отримаєте цілісне акуратне ядро.
16.12.2021 |
Рівне-Ракурс №10 від 16.12.2021p. На головну сторінку |