№1046 від 16.12.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Бажання перекусити може бути дуже сильним, але багато закусок є шкідливими для вашого кров’яного тиску і холестерину. Родзинки можуть бути корисним вибором, оскільки вони мають властивість знижувати артеріальний тиск.
Калій – це мінерал і електроліт, який допомагає м’язам, що контролюють ваше серцебиття, працювати. Один з винуватців підвищення артеріального тиску – натрій.
За даними Американської кардіологічної асоціації, саме тут на допомогу приходить калій, оскільки він може зменшити дію натрію. Чим більше калію ви отримуєте з їжею, тим більше натрію ви виводите з сечею.
Цей мінерал також може знизити напругу у стінках кровоносних судин, що призводить до подальшого зниження артеріального тиску, згідно з даними благодійної організації.
Дослідження показало, що родзинки значно знижують гіпертонію у людей з помірним підвищенням артеріального тиску. У якості закуски учасники їли родзинки тричі на день.
Гарольд Бейс, доктор медичних наук, провідний автор дослідження, сказав:
«Наше дослідження показує, що якщо у вас є вибір між вживанням родзинок або інших закусок, таких як крекери та шоколадне печиво, краще з’їсти родзинки, принаймні, для артеріального тиску».
16.12.2021 |
Рівне-Ракурс №10 від 16.12.2021p. На головну сторінку |