№1047 від 23.12.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Рівень холестерину у крові можна знизити за допомогою вживання певних продуктів.
Наступні три продукти британські фахівці рекомендують їсти на сніданок у межах здорового збалансованого харчування.
Хліб з непросіяного борошна або цільнозерновий
Для людей з високим рівнем холестерину цей сорт хліба є кращим (порівняно з білим). У такому продукті міститься багато харчових волокон, тобто, клітковини. На думку експертів, дорослі повинні споживати не менше за 30 г клітковини щодня, оскільки вона перешкоджає активному засвоєнню холестерину кишківником, зате сприяє його виведенню зі стільцем.
Цільнозернові крупи або висівки
Вони також є багатим джерелом клітковини і тому ефективно допомагають знижувати його рівень. Щоб домогтися зменшення концентрації «поганого» холестерину ЛПНЩ, корисно вживати від 5 до 10 г або більше розчинної клітковини на день.
Овес
Вівсяне зерно містить розчинний тип клітковини, яка є особливо ефективною для зниження рівня холестерину, оскільки приєднується до ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ) у травному тракті і допомагає вивести їх з організму разом зі стільцем. NHS (Національна служба охорони здоров’я Великобританії) рекомендує овес і ячмінь у якості корисних для контролю рівня холестерину продуктів.
23.12.2021 |
Рівне-Ракурс №10 від 23.12.2021p. На головну сторінку |