№1048 від 30.12.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Як уникнути похмілля і знизити шкоду організму після святкових надмірностей?
По-друге, правильно підготуватися до заходу.
Немає чарівних таблеток, які перешкоджають всмоктуванню алкоголю в кров. Але уповільнити цей процес цілком можливо. Фахівці-токсикологи радять починати підготовку на «дальніх підступах».
• За кілька діб до застілля приймайте йодовмісні продукти: морська капуста, мідії та інші морепродукти, фейхоа. Це стимулює вироблення гормонів щитовидної залози, які будуть швидше окислювати алкоголь.
• За добу прийміть аспірин, який активує ферменти, що послаблюють алкоголь.
• За пів дня – вітамін В6 (70 –100 мг). Він підвищить активність печінки, на яку ляже велике навантаження зі знешкодження отрут. В результаті похмілля не буде важким.
• Допоможете печінці також, очистивши вранці кишечник і прийнявши жовчогінні препарати.
• Корисно підготувати організм до серйозного застілля так званою «розгінною дозою»: за 3-4 години прийняти 50 г горілки або 25 г розведеного спирту. Це активує вироблення ферментів, що відповідають за окислення алкоголю. Можна додати ферментні препарати, наприклад, мезим.
• За пару годин випийте 5 таблеток активованого вугілля – він візьме на себе шкідливі токсини. А дві таблетки бурштинової кислоти активують обмінні процеси, також будуть сприяти інтенсивної детоксикації організму.
• В цей же час з’їжте що-небудь жирне – бутерброд, м’ясо, або випийте дві ложки рослинної олії.
Не забувайте потім міцні напої закушувати гарячими м’ясними стравами, побільше рухатися в перервах – гарне самопочуття буде сприяти святковому настрою і веселощам.
30.12.2021 |
Рівне-Ракурс №10 від 30.12.2021p. На головну сторінку |