Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1050 від 13.01.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Класичний медовик

Класичний медовик

На торт діаметром 20-22см: Тісто: 75 г меду; 150 г цукру; 1 велике яйце; 100 г масла; 8 г соди; 3 г лимонної кислоти; 390 г борошна. Крем: 350 г сметани 30?%; 350 г вершків 35?%; 50 г цукрової пудри.

Для тіста: яйце, цукор, мед, масло у вогнетривкому посуді ставимо на водяну баню, розтоплюємо. Додаємо соди з лимонною кислотою, перемішуємо, утвориться біла пишна маса,просіюємо борошно, ще раз перемішуємо до однорідного стану і знімаємо з вогню. Маса важка, липка, але борошна не підсипаємо, даємо тісту повністю охолонути (в морозилку на 15-20 хвилин поставити), і воно набуде потрібної консистенції. Далі ділимо тісто на 10 частин, кожну розкачуємо і випікаємо при 180С 5-7 хвилин, вирізаємо потрібний розмір і даємо охолонути.

Для крему все збиваємо міксером при максимальній швидкості до стійких пік.

Охолоджені коржі промазуємо кремом, обмазуємо готовий торт, декоруємо за бажанням. Можна просто підсушити обрізки коржів, пробити в блендері, просіяти через сито і обсипати торт з усіх сторін. Дати настоятися в холодильнику не менше 6 годин.

13.01.2022



Рівне-Ракурс №10 від 13.01.2022p. 
На головну сторінку