№1050 від 13.01.2022p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Гречка славиться корисними і смаковими властивостями. Однак не всі господині можуть відразу приготувати її правильно. Для цього потрібно знати прості правила, які легко порушити через недосвідченість. Наприклад, багато жінок сперечаються про те, як правильно її варити: з відкритою чи закритою кришкою.
При варінні ж не варто залишати кришку каструлі відкритою. В цьому випадку вода википить завчасно, гречка підгорить. З цієї причини крупу під час готування потрібно прикривати.
Якщо є побоювання, що каша підгорить навіть при всіх правилах, то її можна зняти з вогню на кілька хвилин раніше. При цьому важливо не відкривати кришку і дати настоятися крупі ще близько десяти хвилин, щоб гречка ввібрала залишки води.
Деякі господині для того, щоб страва була ще смачнішою, проробляють одну просту маніпуляцію. Після того як гречка буде готова, то каструлю загортають в теплу ковдру і тримають так близько години.
13.01.2022 |
Рівне-Ракурс №10 від 13.01.2022p. На головну сторінку |