№1051 від 20.01.2022p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Ножі блендера (погружного або звичайного) і кавомолки з часом стають не такими гострими, як були при покупці. І тут мало що залежить від виробника і марки даного різновиду кухонної техніки. Цей процес неминучий. Тому, щоб блендер або кавомолка все так само ефективно виконували свої функції, ножі в цих пристроях потрібно обов’язково з часом точити. Зробити їх заточку не так складно, як багатьом з нас здається. Справитися з цим процесом може будь-яка домогосподарка.
Варіант №1
Лопаті блендера або кавомолки знову стануть гострими (і такими будуть залишатися і далі), якщо подрібнювати ними раз на місяць велику сіль (1 або 2 чайних ложки). Мелену сіль не викидайте. Перемішайте її в солонці зі звичайною і використовуйте для готування.
Варіант №2
Можна повернути колишню гостроту ножам за допомогою яєчної шкаралупи. Шкаралупу 3-х – 4-х яєць подрібніть в кавомолці або блендері і ножі знову стануть гострими.
20.01.2022 |
Рівне-Ракурс №10 від 20.01.2022p. На головну сторінку |