![]() |
№1052 від 27.01.2022p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Глейз: 50 г яєць; 15 г цукру. Збити до однорідності. Начинка: 200 г м’якого вершкового масла; 200 г цукру (в ідеалі коричневого) 10 г меленої кориці. Розтерти всі інгридієнти у однорідну кремову масу.
600 г борошна;
250 г молока;
100 г цукру;
100 г холодного вершкового масла;
50 г яєць (1 шт С1);
10 г свіжих дріжджів;
8 г солі.
Розчинити в теплому молоці дріжджі, сіль та цукор. Додати яйце, розмішати до однорідності. Просіяти борошно і вимісити гладке еластичне тісто. Внести масло шматочками в 3-4 прийоми, добре вимішуючи після кожної порції.
Перекласти в контейнер, накрити і залишити на 1,5-2 години за кімнатної температури до збільшення в 2 рази. Розкачати тісто в прямокутник 20х60 см і товщиною 4-5 мм. Розподілити начинку на 2/3 прямокутника.
Скласти конвертом, трохи підкатати, нарізати смужки шириною 1-1,5 см. Згорнути вузлом, перекласти на застелене пергаментом деко. Накрити рушником та залишити на 30 хвилин. Змастити глейзом, випікати при 175оС 20-25 хвилин.
27.01.2022 |
Рівне-Ракурс №1052 від 27.01.2022p. На головну сторінку |